Novi Mercedes-Benz GLC Coupé

Novi Mercedes-Benz GLC Coupé

Samo nekoliko tjedana nakon otkrivanja GLC SUV-a, Mercedes-Benz predstavlja novi GLC Coupé s kojim želim privući dodatnu pozornost

Dva nova motora za Mercedes-Benz GLE
Pogledajte novu Mercedes-Benz A-klasu Sedan
Počele su narudžbe za novi Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Kod novog Mercedes-Benza GLC Coupé naglasak je i dalje na kombinaciji sportskog izgleda kupea s funkcionalnošću SUV-a. Naravno, i dizajn je u prvom planu, ali i inovativnim tehnologijama, inteligentnim sustavima pomoći u vožnji te novoj ponudi motora čime GLC Coupé nudi miks sportskog stila, sigurnosti i učinkovitosti. Novost je pomoćnik za manevriranje s prikolicom prilikom vožnje unatrag dok je na vozilo spojena prikolica.

Izgled je i dalje prepoznatljiv, uz eleganciju i odlično dizajniran stražnji kraj vozila u coupe stilu. Dinamičke i elegantne linije te značajke offroada i kromirani detalji na prednjem i stražnjem odbojniku daju privid siluete koja se spušta, s padajućom linijom krova i zaobljenim stražnjim staklom. I dalje je najuočljiviji detalj rešetka hladnjaka u prednjem dijelu s integriranom trokrakom zvijezdom, usisnicima za zrak te novim konturama standardnih prednjih LED svjetala visoke učinkovitosti.

U unutrašnjosti Mercedes-Benza GLC Coupé je naglasak na inteligenciji, praktičnosti i kontroli te kvalitetni završne obrade. Magma siva boja interijera novost je u ponudi, kao i potpuno novi upravljač dostupan u dvije verzije – moguća je kontrola održavanja razmaka do vozila ispred, korištenje tipki osjetljivih na dodir za upravljanje s više sustava informiranja i zabave.

Na središnjoj se konzoli nalazi multifunkcijski touchpad koji poboljšava praktičnost korištenja te zamjenjuje okretni gumb. Sustavi za informiranje i zabavu imaju veće ekrane – instrumenti se tijekom vožnje prikazuju na 12,3-inčnom ekranu dok touch ekrani dolaze u verzijama od 7 inča (960 x 540 piksela) i 10,25 inča (1920 x 720 piksela). Integrirana je najnovija verzija MBUX multimedijskog sučelja, a čak je pet različitih načina dostupno za upravljanje infotainmentom:
– dodirom na touch kontrole na središnjem ekranu
– korištenjem Touch Control tipki na višefunkcionalnom kolu upravljača
– preko višefunkcionalnog touchpada pozicioniranog na središnjoj konzoli
– putem opcijskih kontrola gestama (pokretima) uz digitalnog pomoćnika
– glasovnim komandama, nakon što se izgovori „Hey Mercedes“.

Novi Mercedes-Benz GLC Coupé bit će dostupan s novim motorima koji stižu tijekom 2019. godine. Svi dizelski modeli zadovoljavaju već sada zahtjeve Euro 6d standarda koji na snagu stupa sljedeće 2020. godine, a zadovoljeni su korištenjem izoliranog sustava naknadne obrade ispušnih plinova koji se ugrađuju direktno na motor, u čemu sudjeluju DOC (Diesel Oxidation Catalytic Converter) i filter čestica s funkcijom katalizatora. Sustav je proširen dodatnim selektivnim katalitičkim reduktorom i katalizatorom amonijaka u ispušnom sustavu.

Benzinski motori su elektrificirani integracijom ugrađenog 48-voltnog sustava EQ Boost – generator s pogonom preko remena odgovoran je za hibridne funkcije kao što su povećanje snage ili prikupljanje energije, čime se istovremeno omogućuje ušteda goriva koja je prethodno bila rezerva visokonaponske hibridne tehnologije. Osim smanjenja potrošnje i nižih emisija CO2, tehnologija također poboljšava udobnost i performanse.

KOMENTARI