Mercedes-Benz automobili na salonu Auto Shanghai 2019

Mercedes-Benz automobili na salonu Auto Shanghai 2019

Svjetska premijera gotovog produkcijskog show car modela i kompaktnog performans salon vozila na auto salonu u Šangaju

Daimler na CES sajmu u Las Vegasu ima svjetsku premijeru
Crash test: Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz na Mobile World Congressu 2019

Na 18. Auto Shanghai auto salonu Mercedes-Benz predstavlja novi GLB koncept, drugačiju verziju Mercedes-AMG A 35 Saloon modela (svjetska premijera) te EQC kao debitantski nastup na kineskom tlu, ali i novi GLE. Auto salon se za javnost održava od 18. do 25. travnja 2019.

Kompaktni automobil sa SUV genima, Mercedes-Benz Concept GLB, najnovije je konceptno vozilo marke s trokrakom zvijezdom koje će imati svoju svjetsku premijeru u Šangaju. Concept GLB odlikuje se robusnim izgledom uz puno prostora za do sedam osoba. Moćne proporcije iz svijeta kompaktnih SUV-ova i velikodušni unutarnji prostor čine ga idealnim obiteljskim vozilom i zanimljivim za slobodno vrijeme.

Ekskluzivno samo za Kinu stiže još jedna verzija limuzine A 35 4MATIC – novi ulazni model u svijet vozačkih performansi iz Mercedes-AMG-a također slavi svoju svjetsku premijeru. Nova varijanta A 35 4MATIC Saloona namijenjena je isključivo za kinesko tržište. Dizajn vozila s četvora vrata kombinira sportski karakter marke, uz puno prostora.

Električni Mercedes-Benz EQC prvi je model iz serije EQ proizvoda i tehnologija te se po prvi put predstavlja u Kini. EQC snagu od 300 kW i maksimalni okretni moment od 765 Nm isporučuje pogonom na sva četiri kotača te ima električni raspon veći od 450 km (prema NEDC mjerenju).

Premium SUV GLE u kultnom Mercedes-Benzovom dizajnu također ima svoj kineski debi. Predstavlja se s mnogim inovacijama, po prvi put dostupnima na svijetu, poput sustava aktivnog ovjesa E-Active Body Control na 48-voltnoj osnovi. Tu su i mnogi sustavi za pomoć u vožnji, unutrašnjost vozila je prostranija i udobnija, a prema želji dostupan je i treći red sjedala. Infotainment sustav prepoznaje pokrete ruku, head-up display ima razlučivost 720 x 240 piksela. S vanjskim dizajnom novi Mercedes-Benz GLE postavlja i novo mjerilo za aerodinamiku u SUV segmentu s Cd vrijednostima od 0,29.

KOMENTARI