Mercedes-Benz na Mobile World Congressu 2019

Mercedes-Benz na Mobile World Congressu 2019

Suradnja kao ključni čimbenik uspješne digitalizacije premisa je pod kojom Mercedes-Benz po treći put nastupa na Mobile World Congressu 2019

Predstavljen je novi Mercedes-Benz CLA
Zatezanje bora za Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake, kao i njihove nabrijane AMG izvedbe
Daimler na CES sajmu u Las Vegasu ima svjetsku premijeru

Na Mobile World Congressu (MWC) koji se od 25. do 28. veljače 2019. održava u Barceloni, Mercedes-Benz i inicijativa [email protected] stavljaju naglasak na važnost strateških partnerstava za digitalnu transformaciju. Na površini od 320 četvornih metara u Barceloni se na izložbenom prostoru mogu doživjeti tehnologije i inovacije iz različitih sektora: na primjer platforma za big data platformu eXtollo koju je Daimler razvio na temelju Microsoft Azure te buduća mobilna rješenja za autobuse. Analize velikih podataka (big data) koriste se, na primjer, u održavanju i razvoju vozila. Nova usluga u oblaku olakšava zaposlenicima Daimlera brzu razmjenu podataka, bez obzira na njihovu lokaciju. Tvrtka može kontrolirati i šifrirati pristup samim podacima.

Mercedes CLA Coupé

Predstavljeni će biti i novi CLA Coupé, koji slavi svoju europsku premijeru, zatim Mercedes-Benz EQC električni SUV te novi Mercedes-Benz Actros. Na prvi dan MWC-a, 25. veljače, Dieter Zetsche, predsjednik Uprave Daimler AG i voditelj Mercedes-Benz Cars i Satya Nadella, glavni izvršni direktor Microsofta, zajednički će nastupiti. Oni će govoriti o novim suradnjama i tehnologijama budućnosti i korporativnoj kulturi koja je neophodna za uspješno usmjeravanje kroz digitalnu transformaciju tvrtki kao što su Microsoft i Daimler.

“Za nas je digitalizacija više od nule i jedinice. To je način razmišljanja. Za nas je otvorena korporativna kultura dio digitalne transformacije kao što su inovativne ideje i novi proizvodi”, izjavio je Dieter Zetsche.

Potpuno električni SUV Mercedes EQC

Posjetitelji će u EQC-u moći otkriti značajke poput najnovije generacije multimedijskog sustava MBUX – Mercedes Benz User Experience. Tu je i MBUX demonstrator. Inovativni operativni sustav u budućnosti će biti dio standardne opreme CLA Coupéa. CLA je opremljen još jednim vrhuncem posebno za svoj nastup na MWC-u: novo igračkom aplikacijom koja olakšava pogled prema naprijed za bolje iskustvo vožnje u budućnosti. Zahvaljujući autonomnoj vožnji, u budućnosti će biti više vremena za zabavu u automobilima.

Mercedes-Benz Actros

U Barceloni će biti predstavljen kamion Mercedes-Benz Actros prve serije s vanjskom zrcalnom kamerom umjesto vanjskih ogledala, a kao plus ima multimedijski kokpit. Kamion će biti izložen u omjeru 1:1 te će se u kokpitu vidjeti primjena digitalizacije, djelomično automatizirana vožnja i umrežavanje.

Ovo je inače treći put da Mercedes-Benz ima svoj štand na Mobile World Congressu.

KOMENTARI