Daimler na CES sajmu u Las Vegasu ima svjetsku premijeru

Daimler na CES sajmu u Las Vegasu ima svjetsku premijeru

Najveći svjetski tehnološki sajam CES u Las Vegasu u posljednjih je nekoliko godina mjesto na kojem sudjeluje i automobilska industrija

Uz 5G mreže automobili će dobiti potpuno nove funkcionalnosti
Predstavljen je novi Mercedes-Benz CLA
EazyOil predstavio automatsku naplatu goriva na Idea KnockOut 2018

Svjetska premijera novog Mercedesa CLA održat će se u Las Vegasu početkom siječnja 2019. Novi CLA koji će po prvi put biti prikazan svjetskoj publici naglasak stavlja upravo na tehnologije, s obzirom na tematiku Consumer Electronics Showa 2019 (CES).

Infotainment sustav MBUX (Mercedes-Benz User Experience) po prvi je put predstavljen prije godinu dana upravo na CES 2018. Sad se dodaju nove funkcionalnost poput MBUX pomoćnika koji će na osnovu pokreta vozača moći reagirati na inteligentan način, uz proširenu stvarnost za navigaciju te razumijevanje neizravnih glasovnih naredbi. Novost je i Energizing Coach, energetski trener s individualnim preporukama za fitness.

Amerikanci će po prvi put vidjeti i električni Mercedesov SUV EQC koji je u Europi već predstavljen, a novost će za tamošnji sajam biti i Vision Urbanetic namijenjen za Mercedes-Benz vozila – koncept se odnosi na strategiju za automatiziranu vožnju kamiona.

Prvi na svijetu autonomni kamion vozi se prema Las Vegasu

Mercedes-Benz Vision URBANETIC

KOMENTARI