Zatezanje bora za Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake, kao i njihove nabrijane AMG izvedbe

Zatezanje bora za Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake, kao i njihove nabrijane AMG izvedbe

Kompaktna coupe limuzina CLA i njena karavan izvedba CLA Shooting Brake prošli su kroz facelift koji je donio elegantniji izgled i novi MBUX sustav.

Redizajnirani Mercedes-Benz CLS i ograničena serija AMG izvedbe CLS 53
Blago dotjerivanje za kompaktne SUV-ove iz Mercedesa – GLA i GLB
Nova C-klasa karavan All-Terrain za izlete i po težim terenima

Iako ni limuzine ni karavani nisu više toliko traženi, Mercedes-Benz je zadovoljan s prodajnim rezultatima za kompaktnu coupe limuzinu CLA i njenu karavan izvedenicu CLA Shooting Brake, a kako bi učvrstio svoje pozicije, pripremio je dorađene izvedbe obje karoserijske inačice.

Tako su obje inačice dobile nove prednje i stražnje branike, novu masku motora, a sada serijski dolaze i prednja LED High Performance svjetla, a serijska su i stražnja LED svjetla koja su dobila novu grafiku. Tu je i novi dizajn 19-inčnih aluminijskih naplataka, a nove su i dvije plave boje – hyper plava i spectral plava.

Unutrašnjost donosi bogatiju opremu, pa tako već serijski dolaze dva zaslona – 7-inčna digitalna instrument ploča, dok je multimedijski zaslon dijagonale 10,25 inča. Uz doplatu je moguće povećati zaslon instrument ploče na 10,25 inča. Uz to, tu je i najnovija inačica MBUX sustava koja donosi i novodizajnirane izglede – Classic, Sporty i Discreet.

Tu su i nove boje i materijali, kao što je pravo drvo, umjetna koža ili pak karbon, a tu su i nova sjedala koja serijski dolaze u kombinaciji tkanine i ARTICO umjetne kože. Serijski sada dolazi i kamera za vožnju unatrag, upravljač presvučen kožom i automatska duga svjetla.

Ponuda motora je duga i uključuje benzinske i dizel inačice, kao i plug-in hibrid, a svi motori su upareni sa 7 ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Plug-in hibridna izvedba dolazi pod oznakom CLA 250 e i donosi ukupnu snagu sustava od 160 kW/218 KS i okretnim momentom od 450 Nm, te s baterijom kapaciteta 15,6 kWh koja omogućuje vožnju na struju do 82 km.

Benzinske izvedbe su CLA 180 (100 kW/136 KS), CLA 200 (120 kW/163 KS), CLA 220 4MATIC (140 kW/190 KS) i CLA 250 4MATIC (165 kW/224 KS), i dolaze u obje karoserijske izvedbe, izuzev CLA 220 4MATIC koji je dostupan samo na limuzini.

Dizel izvedbe uključuju modele CLA 180 d (85 kW/116 KS), zatim slijedi CLA 200 d (110 kW/150 KS), a ponuda završava s izvedbom CLA 220 d (140 kW/190 KS).

Naravno, tu su i dvije AMG izvedbe koje su dostupne na obje karoserijske izvedbe, a riječ je o modelima Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC snage 225 kW/306 KS, odnosno Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ koja dolazi sa snagom od 310 kW/421 KS. Obje izvedbe imaju pogon na sve kotače, a ubrzanja su 4,1 sekundu, odnosno 4,9 sekundi za slabiju izvedbu, dok je maksimalna brzina 270 km/h, odnosno 250 km/h za slabiju izvedbu.

Osim toga, AMG izvedbe se odlikuju i sportskim izgledom kao što je posebna maska motora, sportskim branicima sprijeda i straga, novi dizajn aluminijskih naplataka, kao i dodatan set spojlera, a u unutrašnjosti su ugrađena sportska sjedala i upravljač.

Cijene još nisu objavljene, no zna se kako bi sve izvedbe u salone trebale stići prije ljeta.

KOMENTARI