Jeep Grand Cherokee stiže u Europu, ali samo s 5 sjedala i samo kao plug-in hibrid

Jeep Grand Cherokee stiže u Europu, ali samo s 5 sjedala i samo kao plug-in hibrid

Nova generacija Grand Cherokeeja stiže i u Europu, no u ponudi neće biti izvedbe sa 7 sjedala, kao ni standardnih benzinskih izvedbi, a ova plug-in hibridna izvedba oznake 4xe na struju može prijeći i do 51 km.

Redizajnirani Jeep Compass donosi male promjene izvana i velike promjene iznutra
I legendarni Jeep Wrangler je dobio moderni plug-in hibridni pogon
Jeep je predstavio obnovljeni Wrangler

Novi Jeep Grand Cherokee je već peta generacija ovog modela, a riječ je o jednom od najnagrađivanijeg SUV modela u povijesti, koji će na proljeće stići i na europske prometnice, no uz neka ograničenja u ponudi u odnosu na SAD. Tako će europski kupci u ponudi imati isključivo 4xe, odnosno isključivo plug-in hibridnu izvedbu, a u ponudi će biti samo izvedba s 5 sjedala, dok veći model Cherokee L sa 7 sjedala za sada nije planiran.

Potpuno nova generacija je duga 4,91 m i ima međuosovinski razmak dug 2,96 m, a za off-road sposobnosti se brine pogon na sve kotače, ali i udaljenost od tla, koja može biti i do 28,7 cm, koji omogućuje sustav Quadra-Lift. Tako ćete teško zapeti na nekom terenu.

Za pogon je brine kombinacija dvolitrenog turbo benzinca i dva elektromotora, a ukupna snaga sustava iznosi 280 kW/380 KS, a pritom se nudi i 637 Nm okretnog momenta. Ugrađena baterija pak omogućava autonomiju od 51 km u gradskoj vožnji, pa će se većinu vremena ovaj model voziti na struju, naravno, ako ga redovito punite.

Unutrašnjost pak donosi više prostora od prethodnika, ali i potpuno novi dizajn, a tu je i najmodernija oprema u vidu digitalne instrument ploče i 10-inčnog središnjeg multimedijskog zaslona s najnovijom generacijom softvera oznake Uconnect 5. Tu su i kvalitetni materijali, koji su istovremeno i otporni na habanje.

Na fotografijama možete vidjeti Jeep Grand Cherokee Exclusive Launch Edition koji je dostupan za najbrže kupce, koji će ovaj model naručiti u pretprodaji do 30. ožujka, a odlikuje ga izuzetno bogata oprema, koja uključuje i 10,25-inčni zaslon za suvozača, a cijene u Italiji startaju od 94.000 eura.

KOMENTARI