I legendarni Jeep Wrangler je dobio moderni plug-in hibridni pogon

I legendarni Jeep Wrangler je dobio moderni plug-in hibridni pogon

Legendarni model Jeepa je predstavljen s plug-in hibridnim pogonom i oznakom 4xe, a dolazi sa sustavom snažnim 380 KS i s baterijom koja mu omogućuje doseg od 40 km.

Jeep Gladiator Farout koncept za avanturiste
EuroNCAP test: Peugeot 208, Jeep Cherokee, BMW serije 1
Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji

Da, došao je i taj dan kada veliki američki proizvođač automobila u legendarni terenac počinje ugrađivati hibridni plug-in sustav. Riječ je o Jeepu i njegovom najpoznatijem modelu Wrangleru. No vremena se mijenjaju, pa više nije čudno vidjeti ovakvu kombinaciju.

Jeep Wrangler 4xe dolazi s dvolitrenim turbo benzincem koji je kombiniran s dva elektromotora, a ukupna snaga sustava iznosi 280 kW, odnosno 380 KS. Sustav ima i prilično veliki okretni moment od 637 Nm, dok mu 17 kWh baterija, koja je postavljena ispod stražnjih sjedala, omogućuje doseg do 40 km vožnje.

Vozač može birati između tri načina vožnje – Hybrid, Electric i eSave, a Wrangler i dalje nudi velike mogućnosti vožnje izvan ceste. Tako može voziti u vodi do 76 cm dubine, a u Jeepu kažu kako će zahvaljujući elektromotorima vožnja po teškom terenu biti preciznija.

Jeep za Wrangler 4xe nudi deset boja karoserije, a sve dolaze s Electric Blue detaljima, a u unutrašnjosti su šavovi u Electric Blue boji. U ponudi je i tri paketa opreme, početni 4xe, slijedi Sahara 4xe i kao top model dolazi Rubicon 4xe, a on dolazi serijski s prednjom i stražnjom blokadom diferencijala.

Početak prodaje je zakazan za sljedeću godinu, kada će biti poznate i cijene, a svakako treba najaviti kako je Jeep još nedavno izjavio kako će svi Jeep modeli u budućnosti biti i električni, pa je samo pitanje vremena kada će se ponuditi električni Wrangler.

KOMENTARI