Predstavljen je Jeep Grand Cherokee L s tri reda sjedala

Predstavljen je Jeep Grand Cherokee L s tri reda sjedala

Novi Grand Cherokee L donovi povećan međuosovinski razmak i povećanu dužinu, a sve kako bi bilo dovoljno prostora za putnike u trećem redu, a dolazi s V6 i V8 motorima.

Genesis GV70 je novi SUV model luksuzne marke Hyundaija
Renault Koleos za 2021. godinu ponovno dostupan s benzinskim motorom
SUV s pogonom na sve kotače

Iz američkog Jeepa stižu prve fotografije i informacije o još većem Grand Cherokeeju koji u nazivu ima dodano slovo L. Ta oznaka označava veći model koji ima veću dužinu, veći međuosovinski razmak i nešto drugačiji dizajn od standardne izvedbe Grand Cherokeeja.

Tako je dužina narasla na 5.204 mm (Grand Cherokee je dug 4.820 mm), dok se međuosovinski razmak rastegnuo na 3.090 mm (Grand Cherokee ima razmak od 2.916 mm), što je dovoljno kako bi i putnici u trećem redu sjedala imali dovoljno prostora, a i da iza trećeg reda sjedala bude dostupan i prtljažni prostor.

Za pogon se brinu benzinski motori i to 3,6-litreni V6 koji razvija maksimalnu snagu od 290 KS i nudi 348 Nm okretnog momenta, dok 5,7-litreni HEMI V8 razvija maksimalnu snagu od 357 KS i nudi 529 Nm okretnog momenta. Oba motora su uparena s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a serijski dolaze s pogonom na dva kotača, dok je pogon na sva 4 kotača dostupan uz doplatu.

Unutrašnjost donosi 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču, dok je središnji zaslon dijagonale 10,1 inča i donosi najnoviji Uconnect 5 sustav. Unutrašnjost je luksuzno uređena i koriste se kvalitetni materijali, a zahvaljujući i većim dimenzijama donosi i mnogo prostora.

Tako s preklopljenim trećim redom sjedala prtljažnik ima obujam od 1.328 litara, a ako se preklopi i drugi red sjedala dobiva se potpuno ravna utovarna površina, a obujam raste na impresivnih 2.396 litara.

Novi Jeep Grand Cherokee L uskoro kreće u prodaju, a cijene će biti naknadno objavljene, uz napomenu kako Jeep za sada nema planova ovaj model ponuditi i europskim kupcima.

KOMENTARI