Obnovljeni plug-in hibrid 2024 Jeep Wrangler 4xe stigao u Europu

Obnovljeni plug-in hibrid 2024 Jeep Wrangler 4xe stigao u Europu

Jeep je upravo otvorio narudžbe u Europi za Wrangler 4xe, a riječ je o plug-in hibridnoj izvedbi ovog legendarnog modela.

Klasična Toyota Land Cruiser J70 dostupna i s 3 vrata
40 godina Pande 4×4: posebna izvedba 4×40° Limited Edition u 1983 primjerka
Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe

Legendarni Jeep Wrangler u plug-in hibridnoj izvedbi koja dolazi pod oznakom 4xe, od sada je dostupan na europskom tržištu. Riječ je o izvedbi modelske godine 2024. koju pogoni dvolitreni turbo benzinac koji je kombiniran s elektromotorom, a ukupna snaga sustava je 280 kW/380 KS, a pritom je vozaču dostupno i 637 Nm okretnog momenta. Ugrađena baterija ima kapacitet od 17 kWh, što je dovoljno za autonomiju do 51 km, naravno ovisno koliko ga opterećujete. Što se tiče izgleda, osim oznake i dodatnog otvora za punjenje razlike nema u odnosu na ostale izvedbe. Tu je nova rešetka hladnjaka sa 7 utora, a kupci će moći birati aluminijske naplatke do veličine od 20 inča.

Unutrašnjost donosi mekše materijale od tkanine ili poliuretana s kontrastnim šavovima. Središnji multimedijski zaslon sada ima dijagonalu od 12,3 inča, a tu je i stalna 4G veza koja, među ostalim, omogućuje i nadogradnju na daljinu (OTA). Apple CarPlay i Android Auto uređaje spajate bežično.

Tu su i prednja električna sjedala koja se podešavaju u 12 smjerova, a ujedno su i vodootporna. Osim toga, Jeep na Wrangleru 4xe nudi čak 85 sigurnosnih značajki, uključujući i Upozorenje na pospanost te nadogradnju prijašnjih sigurnosnih sustava. Jeep Wrangler 4xe se već sada može naručiti, a cijene kreću od oko 80.000 eura pa na više.

KOMENTARI