Iskoristite ovaj tjedan za besplatan pregled vašeg vozila

Iskoristite ovaj tjedan za besplatan pregled vašeg vozila

Tijekom akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“ možete u stanicama za tehnički pregled besplatno obaviti pregled vozila

Zašto se više „pada“ na tehničkom pregledu
Nova GARAŽA je na svim kioscima: Otkrivamo kako proći tehnički od prve, a vozili smo Porsche Macan, Mitsubishi Outlander, Jeep Wrangler
Nova GARAŽA je na svim kioscima: Ispolirali smo farove i dobili 50% jače svjetlo, otkrivamo zašto će tehnički pregled biti stroži

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila obavlja se u svim stanicama za redovan tehnički pregled. Tradicionalno, u posljednjem tjednu mjeseca studenog, od ponedjeljka 25. studenoga do 30. studenoga (subota) 2019. kroz preventivno-sigurnosnu akciju potiče se vlasnike vozila na kontrolu vozila.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Napominjemo kako se vozače za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Za prvih 15.000 vozača koji pristupe akciji osiguran je poklon – 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskih stakala.

Akciju organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

KOMENTARI