Dani tehničke ispravnosti motocikala

Dani tehničke ispravnosti motocikala

Četvrti tjedan mjeseca travnja rezerviran je za besplatan tehnički pregled motocikala

Aston Martin priprema motocikl u ograničenoj količini
Honda daje vaučer za novi motocikl ili novi automobil
AMB 001 by Aston Martin i Brough Superior

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019 naziv je akcije u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda (i ostalih vozila L kategorije) organizira se zbog ugroženosti ove skupine motoriziranih sudionika u prometu.

Akcija se provodi u razdoblju od 23. do 27. travnja 2019. godine na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila te ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Težište ove dobrovoljne akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati, a pregled vozila obavlja se besplatno, bez naplaćivanja naknade za sve vlasnike vozila odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Naravno, besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

Policija će u spomenutom razdoblju tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

KOMENTARI