Goodyear se s novom trkaćom gumom vraća na 24 sata Le Mans

Goodyear se s novom trkaćom gumom vraća na 24 sata Le Mans

Paralelno s razvojem najnovije serije cestovnih guma Eagle F1 SuperSport, Goodyear razvija i novu seriju trkaćih guma

Nova trkaća guma Goodyear
Što učiniti kad guma zapliva na kiši?
Sustav koji prati dubinu profila gume i tlak zraka

Na poznatoj utrci „24 sata Le Mansa“ Goodyear je osvojio 14 pobjeda. U novu sezonu Svjetskog prvenstva FIA World Endurance Championship (WEC) Goodyear ulazi s novom gumom koju unatrag duže od godine dana razvija u svojim centrima za inovacije u Hanauu u Njemačkoj i Colmar-Bergu u Luksemburgu Goodyear.

Cestovna guma Eagle F1 SuperSport namijenjena je za automobile visokih performansi, a istovremeno se razvija i nova serija trkaćih guma koje će se koristiti u sezoni 2019/2020. Gume će premijerno biti predstavljene u kolovozu na utrci u Silverstoneu, a svojevrstan vrhunac označit će povratak na 24 sata Le Mansa.

Gume će premijerno biti predstavljene na utrci povodom otvorenja svjetskoga prvenstva FIA WEC

FIA WEC se održava na četiri kontinenta, a među utrkama koje traju od 4 do 24 sata također je legendarna utrka 24 sata Le Mansa. Na utrci je odlučujući čimbenik za uspjeh izbor strategije i guma tako da će se Goodyear moći predstaviti s novim tehnologijama na širokom rasponu različitih prototipova i automobila GT.

Osim uspjeha na Le Mansu i američkom prvenstvu IMSA, Goodyearove gume osvojile su još i 368 pobjeda na utrkama za veliku nagradu Formule 1, što je rekord koji nije nadmašio još nitko.

Prilika je ovo da pogledate i najavu novog filma Le Mans ’66 u kojem glavne uloge glume Matt Damon i Christian Bale, a film ćemo moći pogledati u studenom 2019:

KOMENTARI