Cammeo u flotu taksi vozila uvodi električne automobile

Cammeo u flotu taksi vozila uvodi električne automobile

S elektrifikacijom je Cammeo započeo u Sloveniji, a uskoro će se i po hrvatskim gradovima taksi vozila kretati samo na električnu energiju

Stiže novi SUV iz Hyundaija – gradski crossover Bayon
Hyundai je objavio detalje o novoj generaciji električne Kone
Hyundai Kona susrela mlađu Konu Electric u Ženevi

S naglaskom na ekologiji, taksi prijevoznik Cammeo je u Ljubljani predstavio prve automobile iz svoje nove i potpuno električne flote – Hyundai Konu koja je svjetsku premijeru imala na Ženevskom auto salonu u ožujku 2018. godine.

Regionalni taksi prijevoznik s 1400 zaposlenika, prisutan s 900 automobila u četiri države i 37 gradova time je označio početak elektrifikacije, uz konkretne planove: cjelokupnu slovensku flotu će na električni pogon prebaciti do kraja 2021. godine, a slični su im planovi i za hrvatsko tržište, svjesni važnosti i očuvanja okoliša.

Uskoro ih očekuje sljedeći korak, testiranje prvih pet električnih vozila. Hyundai Kona je u Zagrebu već predstavljena prije mjesec dana, u sklopu obilježavanja izlaska na cestu prvih 20 Cammeovih Partner vozača.

– Ovo što se nalazi ispred nas je vaša i naša budućnost. Elektrifikacija nije samo plan ili želja, ona je već počela. Za početak u Sloveniji, a uskoro i u Hrvatskoj te ostalim državama u kojima poslujemo. Želimo postati prvi taksi prijevoznik kako u regiji, tako i u ovom dijelu Europe, koji će u potpunosti voziti na struju, a vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama ovaj plan i ostvariti – rekao je Vladimir Minovski, vlasnik i generalni direktor Taxi Cammea te dodao kako je jedan od bitnih faktora za prelazak na struju onaj ekološki.

KOMENTARI