Hoće li se krntija od Saaba 99 uspjeti prodati?

Hoće li se krntija od Saaba 99 uspjeti prodati?

Izgled vara, a to najbolje zna automobilski dvojac koji kupuje krntije i zatim ih nakon preuređivanja pokušava uspješno prodati

Isplati li se kupiti VW Bubu u lošem stanju, popraviti ju i nakon prodaje dobro zaraditi?
Jesu li šale na račun Škode zaista opravdane?
Biste li kupili BMW Z3 za 5000 kuna? Bez obzira na stanje vozila?

Will i Gus iz Flipping Bangersa žele kupiti skandinavski automobil. Izbor pada na Saab jer nisu do sada imali priliku imati ovu marku. Žele kupiti klasični Saab 99, ali verzija koju uspijevaju pronaći nije baš što su tražili. Namijenjena je za rally vožnju i ne može ići dalje od toga, ali automobilski dvojac nakon velikog broja popravljenih i spašenih automobila smatra da se i ovaj primjerak može srediti i dovesti u dobro stanje.

Usput planiraju i zaraditi, jer špranca je već drugu sezonu Viasat serijala Flipping Bangers ista: nakon kupnje imaju pet dana za popravak vozila, a u roku od sedam dana moraju automobil putem internetske aukcije prodati za duplo veći iznos novca nego što su uložili kroz kupnju, dijelove i razne popravke.

Saab dobro izgleda iz daljine, ali čim pogledaju auto iz blizine postaje jasno kako uloženih 900 britanskih funti neće biti lako duplicirati. Ipak, u konačnici, u vozilo neće morati previše uložiti, samo 265 funti te ih ukupno košta 1165 funti.

Saab 99 ima problema s rashladnim sustavom, kao što je bio problem i kod prethodnog Austin Maestra, vidjeli smo u prethodnoj emisiji na Viasat Explore kanalu. Naime, emisija Flipping Bangers emitira se svaki rad dan na ovom kanalu s početkom u 21 sat, a više o samoj emisiji možete pročitati i u novom broju časopisa Garaža.

Dolaze do zaključka kako je netko već prije njih pokušavao riješiti problem, što bi moglo značiti da automobil ima grešku koju ne mogu popraviti. Dodatni problem je i što se Saab 99 ne ističe baš na tržištu pa dečki moraju pronaći jeftin način da ga poprave i učine atraktivnijim kako bi barem nešto zaradili. Hoće li ipak uspjeti, iako znamo da ne završava baš uvijek sve dobro?

KOMENTARI