Citroen prelazi 50 km samo na struju

Citroen prelazi 50 km samo na struju

Novi SUV C5 Aircross Hybrid na hrvatsko tržište stiže krajem prvog polugodišta sljedeće godine

SUV Citroen C5 Aircross dužine 4,5 metara
Citroen C5 Aircross s novim blagohibridnim motorom sa 136 KS
Redizajnirani i još udobniji Citroen C5 Aircross stigao u domaće salone

Citroen C5 Aircross uskoro će dobiti i hibridnu inačicu koja će se puniti ne samo u vožnji nego i putem električne mreže. Potpuno napunjena baterija samo na struju moći će prevaliti oko 50 kilometara, uz vožnju koja ne emitira CO2 u okoliš, a istovremeno se smanjuje i buka. Pri kombiniranoj vožnji, koja uključuje ad benzinskog i elektromotora C5 Aircross Hybrid troši samo 1,7 litara na 100 km (realni WLTP ciklus mjerenja). I pri tome emitira 39 g/km CO2.

U vozilo je ugrađen benzinski PureTech motor snage 180 KS, a električni omogućuje 80 kW snage, čime se postiže ukupno 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je trenutno dostupan. Na podlogu se snaga bez trzaja i bez vibracija prenosi preko automatskog mjenjača ë-EAT8.

Stražnja tri sjedala su prilagodljiva i po dužini, čime se postiže više prostora u kabini, a moguće je povećati i prtljažnik s 580 na 720 litara obujma

Udobnost i opremljenost

Uz novi ovjes Advanced Comfort s progresivnim hidrauličkim graničnicima, koje smo isprobali u benzinskoj i dizelskoj inačici C5 Aircrossa, hibridni se model također može pohvaliti i udobnim sjedalima. Sjedala u drugom redu su odvojena tako da svaki putnik ima svoje sjedalo, a sjedala se mogu prilagođavati klizanjem i preklapanjem. Podnica je od tla udaljena 230 mm, čime se svrstava u vozila koja su sposobna i za izlazak s asfalta. Ima zaštite za pragove i rubove blatobrana te elegantne dvoslojne krovne šipke, što pridonosi SUV izgledu.

12,3-inčni ekran namijenjen je prikazu informacija i instrumenata ispred vozača dok se desno nalazi ekran od 8 inča

Nudi i 20 tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji poput Highway Driver Assist za vožnju po autocesti, sustav za autonomnu vožnju 2. razine pri kojoj vozač samo nadgleda promet, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza. Tu je i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. Za infotainment se koristi 8-inčni ekran osjetljiv na dodir.

Podsjetimo se, Citroen C5 Aircross predstavljen je u listopadu prošle godine u Parizu, na našim je prometnicama već neko vrijeme, a istovremeno je Linda Jackson, generalna direktorica Citroena, predstavila i hibridnu izvedbu.

KOMENTARI