SUV s 30 vanjskih kombinacija

SUV s 30 vanjskih kombinacija

Novi SUV Citroën C5 Aircross stigao je na hrvatsko tržište, a uz prostranost oduševljava i udobnošću

TEST Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 KS Comfort
TEST Subaru Forester 2.0i 150 CVT Unlimited SAAS
Konačno! Lamborghini predstavio svoj prvi SUV Urus

Citroën C5 Aircross opremljen je ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima što u praksi znači izuzetno ugodnu vožnju, kao da letite na letećem tepihu. Podnica je od tla udaljena 230 mm, što je više nego dovoljno i za izlazak s asfalta. Uz prostranost na prednjim sjedalima donosi u drugom redu tri odvojena, individualna sjedala koja se mogu i prilagođavati pa klizanjem i preklapanjem daju prtljažnik obujma od 580 do 720 litara. Potpunim preklapanjem dobije se 1630 litara obujma.

Za sigurnost u vožnji brine se 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju 2. razine, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza kao i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. U interijeru se nalaze 12,3-inčni ekran namijenjen za informacije i instrumente ispred vozača, a u središnjem se dijelu nalazi 8-inčni ekran osjetljiv na dodir za upravljanje multimedijom.

C5 Aircross vizualno je usklađen s posljednjim modelima marke Citroën

Uz čak 30 kombinacija vanjskih boja i pet različitih uređenja interijera C5 Aircross dužine 4,5 metara dostupan je s tri razine opreme – Live, Feel i Shine koja se kombinira s benzinskim i dizelskim motorima dok se tijekom 2020. godine očekuje i Plug-In Hybrid (PHEV) izvedba inače već predstavljena na Pariškom auto salonu u listopadu 2018. godine.

Bit će to prvo vozilo Citroën s tim alternativnim pogonom. Euro 6.2 benzinski i dizelski motori snage od 130 do 180 KS i upareni s novim automatskim mjenjačem EAT8 omogućuju učinkovitu vožnju. Početna cijena benzinske izvedbe novog SUV-a Citroën C5 Aircross Live PureTech 130 S&S BVM6 iznosi 179.900 kn, a dizelska izvedba  Citroën C5 Aircross Live BlueHDi 130 S&S BVM6 košta 195.900 kn.

KOMENTARI