SUV s 30 vanjskih kombinacija

SUV s 30 vanjskih kombinacija

Novi SUV Citroën C5 Aircross stigao je na hrvatsko tržište, a uz prostranost oduševljava i udobnošću

Vozili smo Citroën C5 Aircross: Dostojan 100. rođendana
Citroen prelazi 50 km samo na struju
SUV Citroen C5 Aircross dužine 4,5 metara

Citroën C5 Aircross opremljen je ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima što u praksi znači izuzetno ugodnu vožnju, kao da letite na letećem tepihu. Podnica je od tla udaljena 230 mm, što je više nego dovoljno i za izlazak s asfalta. Uz prostranost na prednjim sjedalima donosi u drugom redu tri odvojena, individualna sjedala koja se mogu i prilagođavati pa klizanjem i preklapanjem daju prtljažnik obujma od 580 do 720 litara. Potpunim preklapanjem dobije se 1630 litara obujma.

Za sigurnost u vožnji brine se 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju 2. razine, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza kao i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. U interijeru se nalaze 12,3-inčni ekran namijenjen za informacije i instrumente ispred vozača, a u središnjem se dijelu nalazi 8-inčni ekran osjetljiv na dodir za upravljanje multimedijom.

C5 Aircross vizualno je usklađen s posljednjim modelima marke Citroën

Uz čak 30 kombinacija vanjskih boja i pet različitih uređenja interijera C5 Aircross dužine 4,5 metara dostupan je s tri razine opreme – Live, Feel i Shine koja se kombinira s benzinskim i dizelskim motorima dok se tijekom 2020. godine očekuje i Plug-In Hybrid (PHEV) izvedba inače već predstavljena na Pariškom auto salonu u listopadu 2018. godine.

Bit će to prvo vozilo Citroën s tim alternativnim pogonom. Euro 6.2 benzinski i dizelski motori snage od 130 do 180 KS i upareni s novim automatskim mjenjačem EAT8 omogućuju učinkovitu vožnju. Početna cijena benzinske izvedbe novog SUV-a Citroën C5 Aircross Live PureTech 130 S&S BVM6 iznosi 179.900 kn, a dizelska izvedba  Citroën C5 Aircross Live BlueHDi 130 S&S BVM6 košta 195.900 kn.

KOMENTARI