Seatov sljedeći veliki SUV imat će naziv Tarraco

Seatov sljedeći veliki SUV imat će naziv Tarraco

Naziv sljedećeg velikog Seatovog SUV-a odabran je glasovima u anketi u kojoj je sudjelovalo više od 146.000 ljudi

Španjolska marka postavila rekord u svibnju
Seat Arona sa Shazam aplikacijom
Seat prodao više od milijun SUV vozila

Tarraco je 14. naziv Seatovog španjolskog mjesta koje se koristi za nazive ove marke – prvi model Ronda nazvan je prije 36 godina također prema španjolskom gradu. U međuvremenu, još je 12 modela svoje nazive dobilo prema mjestima iz cijele Španjolske, a to su: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca i Arona.

Seat Tarraco naziv duguje modernom nazivu grada Tarragona, a radi se o najstarijem rimskom naselju na Pirinejskom poluotoku. Tarragona je bila jedna od većih metropola u vrijeme Rimskog carstva.

U finalni izbor su, uz Tarraco, ušla još tri prijedloga – Avila, Aranda i Alboran. Prethodno je Seat svojim fanovima kroz inicijativu #SEATseekingName omogućio slanje naziva prema vlastitim željama te je među 133.332 prijedloga iz 106 država predloženo 10.130 različitih naziva španjolskih mjesta u skladu sa smjernicama koje definira marka. Zatim su u sljedećoj fazi prijedlozi ocjenjivani na temelju lingvističkih i pravnih kriterija. Uslijedilo je organiziranje nekoliko fokus grupa s kojima su provedena daljnja ispitivanja tržišta da bi se došlo do četiri finalista.

Otvoreno je glasovanje fanovima koji su birali između četiri ponuđena prijedloga, a Tarraco je pobijedio s 35% glasova. Bit će to prvi Seatov automobil kojem su fanovi odabrali naziv.
Naziv Tarraco osvojio je 51.903 (35,52 %) glasa, slijede ga Avila kojeg su podržala 41.993 (28,74 %) sudionika, zatim Aranda koje je zauzelo treće mjesto s 39.321 (26,91 %) glasom i Alboran s 12.907 (8,83 %) glasova. Rezultate glasovanja potvrdila je i tvrtka EY.

Seat Tarraco bit će treći SUV kojeg će karakterizirati velike dimenzije, uz sedam sjedala u interijeru. Prvi SUV bio je Ateca, uslijedio je crossover SUV Arona dok će Seat Tarraco biti predstavljen krajem 2018. godine.

KOMENTARI