ZhiDou je nova električna marka u Hrvatskoj

ZhiDou je nova električna marka u Hrvatskoj

ZhiDou su potpuno električni automobili koji za 7 kuna prelaze 100 kilometara

Što to Audi vozi na susret GTI ljubitelja?
Infiniti na Pebble Beach Concours d’Elegance
Dijeli se 17 milijuna kuna za električna vozila

Geely Auto Grupa vlasnik je kineske marke ZhiDou, proizvođača isključivo električnih vozila koji se mogu nabaviti i na hrvatskom tržištu. ZhiDou D2 na kineskom je tržištu najprodavanije električno vozilo, a na svjetskom je tržištu peto najprodavanije električno vozilo, poslije Tesle, saznali smo na današnjoj prezentaciji u Zagrebu u Moto-Risu, ovlaštenom koncesionaru i “flag-ship storeu” Geely-ZhiDou brenda u Hrvatskoj.

Dva modela električnih dvosjed automobila D2 i ZhiDou D2 Sport s prtljažnikom obujma 300 litara dolaze s četverogodišnjim jamstvom na baterije, bez ograničenja prijeđene kilometraže. Ugrađena baterija omogućuje do 257 kilometara vožnje između dva punjenja dok je opcijski dostupna i jača s dosegom do 395 kilometara. Maksimalna brzina vožnje je 85 km/h, a vozilima je dopušteno voziti i po autocesti, iako im to nije primarna namjena jer se radi o gradskim automobilima.

Geely-ZhiDou D2 dužine je 2808 mm, ima troja vrata, mase je 870 kilograma, uz radijus okretanja od 4,3 metra. Pokreće ga permanentno magnetni motor smješten u prednjem dijelu, s prednjim pogonom, a snage je 15 kW. Vrijeme punjenja Li (NiCoMn) O2 baterije od 120 Ah na 220 volti je 6 do 8 sati dok se na brzom punjaču baterija do 90 posto napuni za oko 60 minuta.

Oprema vozila se sastoji od poluautomatskog reguliranja hlađenja/grijanja, ima podesivi kožni upravljač, prednja dnevna LED i stražnja LED svjetla, svjetla za maglu, disk kočnice i naprijed i natrag, sportska sjedala od PVC kože, pokretanje bez ključa, elektronski servo upravljač. Cijena za Geely-ZhiDou D2 je 143.255 kuna, a kompletno opremljeno vozilo s dodatnom opremom s PDV-om košta 179.068 kuna.

KOMENTARI