ZhiDou je nova električna marka u Hrvatskoj

ZhiDou je nova električna marka u Hrvatskoj

ZhiDou su potpuno električni automobili koji za 7 kuna prelaze 100 kilometara

Prvo stižu plug-in hibridi, a onda do 2030. stiže i potpuno električni Ferrari
Fiat 500 3+1 je model kakav sigurno niste očekivali, a koji donosi jedna dodatna vrata
Hyundai objavio cijenu za električnu Konu

Geely Auto Grupa vlasnik je kineske marke ZhiDou, proizvođača isključivo električnih vozila koji se mogu nabaviti i na hrvatskom tržištu. ZhiDou D2 na kineskom je tržištu najprodavanije električno vozilo, a na svjetskom je tržištu peto najprodavanije električno vozilo, poslije Tesle, saznali smo na današnjoj prezentaciji u Zagrebu u Moto-Risu, ovlaštenom koncesionaru i “flag-ship storeu” Geely-ZhiDou brenda u Hrvatskoj.

Dva modela električnih dvosjed automobila D2 i ZhiDou D2 Sport s prtljažnikom obujma 300 litara dolaze s četverogodišnjim jamstvom na baterije, bez ograničenja prijeđene kilometraže. Ugrađena baterija omogućuje do 257 kilometara vožnje između dva punjenja dok je opcijski dostupna i jača s dosegom do 395 kilometara. Maksimalna brzina vožnje je 85 km/h, a vozilima je dopušteno voziti i po autocesti, iako im to nije primarna namjena jer se radi o gradskim automobilima.

Geely-ZhiDou D2 dužine je 2808 mm, ima troja vrata, mase je 870 kilograma, uz radijus okretanja od 4,3 metra. Pokreće ga permanentno magnetni motor smješten u prednjem dijelu, s prednjim pogonom, a snage je 15 kW. Vrijeme punjenja Li (NiCoMn) O2 baterije od 120 Ah na 220 volti je 6 do 8 sati dok se na brzom punjaču baterija do 90 posto napuni za oko 60 minuta.

Oprema vozila se sastoji od poluautomatskog reguliranja hlađenja/grijanja, ima podesivi kožni upravljač, prednja dnevna LED i stražnja LED svjetla, svjetla za maglu, disk kočnice i naprijed i natrag, sportska sjedala od PVC kože, pokretanje bez ključa, elektronski servo upravljač. Cijena za Geely-ZhiDou D2 je 143.255 kuna, a kompletno opremljeno vozilo s dodatnom opremom s PDV-om košta 179.068 kuna.

KOMENTARI