Novi EQS je više od samo električne izvedbe Mercedes-Benz S-klase

Novi EQS je više od samo električne izvedbe Mercedes-Benz S-klase

Mercedes je objavio prve fotografije i informacije o modelu EQS, najluksuznijoj električnoj limuzini iz tvornice koja dolazi postavljena na modularnu platformu, a ujedno je i prvi model koji nudi MBUX Hyperscreen.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak u lovu na rekord
Porsche preuzima udio u Rimac Automobili
U prošloj godini je u EU zabilježen rast prodaje električnih automobila za 4,4 %

Mercedes-EQ je noćas objavio fotografije i prve informacije o unutarnjem uređenju novog modela EQS, najluksuznijeg električnog modela koji stiže od ovog proizvođača. Mnogi će reći kako je riječ o ”električnoj S-klasi”, no u stvarnosti je ipak puno više razlika. Doduše, još ne znamo kako će novi EQS izgledati, no zato znamo što nas očekuje u unutrašnjosti.

A unutrašnjost će biti sve samo ne obična, pa će se tu ispreplitati kombinacija luksuza i tehnologije na najbolji mogući način, a glavna zvijezda je novi opcijski MBUX Hyperscreen, o kojem smo već pisali ovdje, a koji čitavu prednju konzolu pretvara u jedan veliki zaslon.

A kad kažemo velik, to i stvarno mislimo, jer je dijagonala ovog zakrivljenog zaslona duga impresivnih 141 cm, a ovisno o opremi, u sebi sadrži do 350 različitih senzora. A za ljubitelje tehničkih specifikacija dovoljno je reći kako se sve vrti na 8-jezgrenom procesoru i na 24 GB RAM memorije, a brzina prijenosa podataka je do 46,4 GB po sekundi. Osim toga, moguće je postaviti do 7 vozačkih profila, a glasovno upravljanje koje se pokreće poznatom rečenicom ”Hey Mercedes” je dostupno na 27 jezika.

No treba imati na umu i kako novi EQS serijski neće dolaziti s MBUX Hyperscreenom, već će imati standardnu digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča i standardni tablet dijagonale 12,8 inča koji je postavljen okomito u središnjoj konzoli. Na gornjim fotografijama možete vidjeti kako onda izgleda unutrašnje uređenje ovog luksuznog električnog automobila.

Naravno, EQS nudi i mnogo prostora za putnike, a donosi i novi Energizing Comfort, koji se sastoji od tri programa; Šumski proplanak, Zvukovi mora i Ljetna kiša; a koja nude jedinstveni zvuk putem zvučnika, kako bi vas što više opustili. Tu je i opcija Power Nap koja umornom vozaču omogućuje kratki predah uz pripremu vozila za opuštanje, a koje uključuje svježi zrak, laganu glazbu, zatvaranje rolete na opcijskom krovnom otvoru, a na zaslonima se prikazuje zvjezdano nebo. Ovo je samo dio toga što novi EQS i njegov MBUX može napraviti, a uz sve to posjeduje i umjetnu inteligenciju (AI) pa je sustav sposoban svakodnevno učiti, a sve kako bi se što više prilagodio svojem budućem vlasniku. Buduće vlasnike očekuje iznimno napredan automobil, koji uz to nudi i obilje udobnosti i luksuza. Uostalom, treba li vam nešto više od toga u automobilu?

KOMENTARI