Volkswagen nakon SAD-a, otkazuje limuzinu Passat i u Europi!

Volkswagen nakon SAD-a, otkazuje limuzinu Passat i u Europi!

Nakon što je nedavno objavljeno kako je u SAD-u aktualna generacija Passata i posljednja, isto će se dogoditi i u Europi, jer je potražnja za ovakvom vrstom vozila iznimno mala, a najveći problem mu stvara Škoda Superb!

Toyota Corolla Trek
Redizajnirana BMW serija 5 stiže s čak 5 plug-in hibridnih modela
Nova sportska Toyota Corolla GR Sport

Bez obzira na raznorazne planove i probleme s tvornicama, prema izvješću Automotive News Europe, izgleda kako je nakon SAD-a, nova generacija Passata otkazana i za europsko tržište!

No krenimo redom. Volkswagen je planirao preseliti tvornicu Passata u Tursku, gdje je trebala započeti proizvodnja nove generacije, no nemirno stanje i sukobi u Siriji rezultiralo je planovima gradnje tvornice u Bratislavi u Slovačkoj, gdje su prvi primjerci novog modela trebali početi izlaziti 2023. godine.

No sve to pada u vodu, jer je prema najnovijem izvješću odlučeno kako se Passat više neće nuditi u Europi. I to je samo nastavak na vijest o tome kako je nova generacija Passata otkazana i na tržištu SAD-a. No sve se to odnosi na limuzinsku izvedbu, dok bi karavan Passat Variant trebao dobiti nasljednika.

Osim manje potražnje za limuzinskim izvedbama, Passatu je problem stvarala i Škoda Superb koji košta gotovo istovjetno, no nudi puno veću praktičnost, a, barem po nama, i izgleda privlačnije. Jer tko još želi ogroman prtljažnik s malim otvorom za utovar? Praktičnija peta vrata omogućuju i prijevoz hladnjaka u Superbu, dok u Passat limuzinu možete staviti samo onaj prijenosni. Ostaje jedino nejasno hoće li nova generacija Superba imati i vlastitu karavansku izvedbu, ili će se nuditi samo kao limuzina, dok će ljubitelji karavana morati izabrati Passat Variant?

Volkswagen Passat prtljažnik

Volkswagen Passat prtljažnik

Škoda Superb prtljažnik

Škoda Superb prtljažnik

Osim toga, najava o ukidanju Passata limuzine dovodi u pitanje i buduće generacije Arteona koji je zasnovan na Passatu, a vjerojatno ni on neće dobiti nasljednika. Volkswagen će se dalje fokusirati na SUV vozila ali i proširenje ponude električnih modela.

KOMENTARI