Volkswagen je prikazao koncept ekstremne izvedbe električnog crossovera ID.4 GTX

Volkswagen je prikazao koncept ekstremne izvedbe električnog crossovera ID.4 GTX

Električni SUV ID.4 GTX je prikazan u ekstremnijoj izvedbi koja donosi robusnije dodatke u izgledu, a pogoni je elektromotor snage 382 KS, dok je pogon na sve kotače.

SsangYong Korando e-Motion s autonomijom od 339 km stiže početkom sljedeće godine
Predstavljen je Volvo C40 Recharge
Audi Q4 Sportback e-tron concept

Može li električni automobil biti i ekstreman? Izgleda kako u Volkswagenu misle tako, jer je upravo predstavljen koncept ID.Extreme, koji donosi mnogobrojne robusne detalje karoserije, a promjene su i ispod lima.

Za osnovu je korišten model ID.4 GTX čija je snaga povećana na ukupno 285 kW/382 KS, što je povećanje od oko 30 %, dok se podrazumijeva kako je pogon na sve kotače. Volkswagen nažalost ovom prilikom nije objavio i ostale informacije, kao što je potrošnja, ubrzanje ili pak maksimalna brzina ovog modela.

No objavljeno je kako je ovaj model opremljen 18-inčnim off-road kotačima i kako je dodatno povećan razmak od tla. Što se pak promjena na karoseriji tiče, tu je novi prednji branik s bull-barom, na krov su postavljena dodatna LED svjetla, a dodatno je ugrađena aluminijska zaštita podvozja i motora.

Unutrašnjost je opremljena novim sjedalima s narančastim detaljima i umetcima od Alcantare, a za ovaj projekt je bio zadužen Andreas Reckewerth, koji je ovom prilikom rekao kako je ovaj koncept napravljen od strane entuzijasta iz Volkswagena za ID.entuzijaste.

KOMENTARI