Ušuškajte vaše najmlađe uz Nissan Leaf Dream Drive

Ušuškajte vaše najmlađe uz Nissan Leaf Dream Drive

Čak 60 % roditelja svoju djecu uspavljuje vožnjom, stoga su u Nissanu skladali uspavanku bez emisija, album u kojem se zvuci Nissana Leaf prepliću sa zvukom brujanja klasičnih motora, a kako bi hipnotički umirili djecu.

BMW X3 M i BMW X4 M
Audi S6 i S7 kao TDI modeli s električnim kompresorom
Kraj proizvodnje za Mini Clubman

Nissan predstavlja Leaf Dream Drive, prvi glazbeni album za uspavljivanje djece u električnom vozilu koji je nastao suradnjom Nissanovih inženjera i Toma Middletona, dizajnera zvuka i stručnjaka za san. Rezultat je album koji sadrži umirujuće frekvencije brujanja motora s unutarnjim izgaranje, koja je dokazana metoda uspavljivanja djece, no u Leafu je vožnja u potpunosti bez emisija.

Prema novim istraživanjima, 65 % roditelja s djecom starosti do dvije godine noću spava manje od 5 sati, dok njih 60 % priznaje kako djecu uspavljuju vožnjom, a od toga njih 57 % to radi barem jednom tjedno. Prilikom istraživanja zašto roditelji vjeruju u ovu metodu, Nissan je otkrio kako 70 % njih smatra da njihovu djecu umiruje kretanje vozila, iako su za to najzaslužnije umirujuće frekvencije motora s unutarnjim izgaranjem.

Prema riječima Paula Speeda-Andrewsa, voditelja odjela za kontrolu buke i vibracija pri Nissanu, „Električno vozilo poput Nissana Leafa bolji je izbor za uspavljivanje djece u vožnji, premda tiha vožnja možda i ne djeluje tako umirujuće kao brujanje konvencionalnog motora. Motori s unutarnjim izgaranjem emitiraju različite frekvencije bijelog, ružičastog i smeđeg šuma, stvarajući orkestralnu zvučnu pozadinu koje djeluje posebno umirujuće na djecu.”

Uspavljivanjem djece u vožnji značajno povećava zagađenost, jer se tako svake godine ispusti oko 70.000 g CO2. No 70% roditelja u Europi smatra kako bi bili bolji uzor i osjećali se manje krivima kada bi svoju djecu uspavljivali vožnjom u električnom automobilu.

Nissan Dream Drive prikazuje budućnost uporabe zvuka i ostalih senzornih elemenata kako bi se poboljšala kvaliteta ljudskog života. Ovaj projekt spaja znanost o osjetilima, napredne tehnologije i metode oblikovanja uranjajućeg zvuka kako bi se istražili novi načini za poboljšanje kvalitete života”, izjavio je Ari Peralta, interdisciplinarni suradnik koji je pružio istraživački uvid u projekt. „Naš prvijenac, nastao u suradnji s Nissanom, sada je spreman pomoći neispavanim roditeljima diljem Europe.”

Roditelji mogu povezati svoj pametni telefon s Nissanom Leaf putem aplikacija Android Auto i Apple CarPlay te slušati uspavanke na glazbenim platformama kao što su Apple Music, Spotify, SoundCloud, YouTube i Deezer. Album je dostupan na sljedećim platformama za streaming glazbe:  https://lifetracks.lnk.to/NissanLEAFDreamDrive

KOMENTARI