Najsnažnija BMW ”sedmica” nove generacije bit će električan automobil!

Najsnažnija BMW ”sedmica” nove generacije bit će električan automobil!

Šuškalo se već o tome, a sada je i službeno potvrđeno. Najsnažnija izvedba sljedeće generacije BMW-a serije 7 bit će u potpunosti električni automobil sa snagom od minimalno 500 KS.

U Hrvatsku je stigao novi BMW serije 1
Nova GARAŽA je na svim kioscima: Ispolirali smo farove i dobili 50% jače svjetlo, otkrivamo zašto će tehnički pregled biti stroži
Ljetna ponuda: posebne cijene za BMW 318d i BMW X1 sDrive18d

Održana je godišnja BMW konferencija na kojoj je, među ostalim, najavljena i nova generacija serije 7, koja će stići 2022. godine, a imat će četiri vrste pogona – benzinski, dizelski, plug-in hibridni i električni, a time da će najsnažnije inačice biti električne!

Ta električna izvedba će se vjerojatno prodavati pod oznakom i7, ali će biti dostupna i snažnija inačica i7S, a sve kako bi zadovoljila što širi krug kupaca. Šuška se i kako bi ove verzije mogle imati više od jednog elektromotora, a pogon bi trebao biti na sve kotače.

Prema neslužbenim informacijama BMW i7 bi trebao imati minimalno 500 KS i baterije kapaciteta od oko 100 kWh koje bi mu mogle omogućiti doseg od oko 600 km po WLTP-u. Snažnija inačica BMW i7S bi mogao imati oko 670 KS, ali i baterije od oko 120 kWh, pa bi i ova verzija imala doseg od oko 600 km s jednim punjenjem.

Sve ovo je izgledno ako se pogleda i u dvorište konkurentskog Mercedes-Benza koji je prikazao koncept EQS kojim je najavljena elektrifikacija njihovog najluksuznijeg modela, pa izgleda da će budućnost luksuznih limuzina stvarno i biti električna.

KOMENTARI