I najnoviji kompaktni SUV Toyota Corolla Cross dobiva GR Sport izvedbu

I najnoviji kompaktni SUV Toyota Corolla Cross dobiva GR Sport izvedbu

Iako još službeno nije stigla na europsko tržište, Corolla Cross je dobila svoju GR Sport izvedbu, koja kao i kod ostalih Corolla modela donosi vizualne promjene s naglašenim sportskim detaljima.

Stigao je najatraktivniji mali gradski auto: Toyota Aygo X
Toyota Aygo X: gradski automobil u atraktivnoj crossover izvedbi
Predstavljen je novi Subaru WRX, a nova STI izvedba se još čeka

Da je Toyotina sportska linija GR Sport uspješna govori i činjenica kako sve više modela dobiva takvu izvedbu, a među najnovijim je i Corolla Cross, model koji još nije službeno ni stigao na europsko tržište. A usporedno s uvođenjem tog modela na tržište Tajvana, predstavljena je i GR Sport izvedba.

Kao i kod ostalih takvih izvedbi prvenstveno je riječ o vizualnim promjenama, a kod ovog modela Toyota je poradila i na ovjesu i upravljanju, a sve kako bi se dobio barem djelić sportskog duha. Naravno, kad pogledate automobil izvana vidite sportske detalje na branicima, sportsku masku motora i GR oznaku na poklopcu prtljažnika, a tu su i posebni aluminijski naplatci.

Unutrašnjost donosi sportska sjedala i tipku za paljenje s oznakom GR Sport, a to se odlično nadovezuje na već poznatu unutrašnjost iz ostalih Corolla modela, koja uključuje djelomično digitalnu instrument ploču i središnji multimedijski zaslon.

Na tamošnjem tržištu Corolla Cross GR Sport je dostupna s 1,8-litrenim atmosferskim benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 103 kW/140 KS i nudi 172 Nm okretnog momenta, a u ponudi je i hibridna izvedba koja pak raspolaže sa snagom od 90 kW/123 KS, a obje izvedbe dolaze s pogonom na prednje kotače i CVT automatskim mjenjačem.

Očekuje se kako će ovaj model biti dostupan i na drugim tržištima, pa ostaje pričekati dok Toyota ne doveze Corollu Cross i na europsko tržište, koje će zasigurno imati druge kombinacije pogonskih motora.

KOMENTARI