Svjetska premijera: Nissan Navara

Svjetska premijera: Nissan Navara

Nissan uz još snažniji vanjski izgled predstavlja snažniju, pametniju i štedljiviju Navaru

Stvarni problemi vozača električnih automobila u časopisu Garaža
Leaf u Norveškoj najprodavaniji automobil
Testiramo: Nissan Micra 1.5 dCi 90 N-Connecta

Pickup Nissan Navara dostupna je na 109 tržišta diljem svijeta, a prošle je godine ukupno prodano 231.435 primjeraka (godišnji rast od 6 %), što je ovom pickupu osiguralo status najprodavanijeg u svijetu.

Nova inačica donosi čišći, napredniji i učinkovitiji motor s kojim ispunjava uvjete nove emisijske norme Euro 6d-Temp na snazi do prosinca 2021. Zahvaljujući dodatku dvostrukog turbopunjača Navari je povećan okretni moment za dodatnih 20 Nm osnovnog motora sa 163 KS.

Nissan Navara King Cab (crvena) i Double Cab (plava)

Zaustavni put i put kočenja Navare smanjeni su zahvaljujući disk-kočnicama na svim kotačima, pojačani stražnji ovjes daje snažniji izgled kada nije natovareno, a novost je i prva primjena multi-link stražnjeg ovjesa na verziji s produljenom kabinom.
U vozilo je ugrađen novi multimedijski sustav NissanConnect s još praktičnijim 8-inčnim zaslonom i povezanim uslugama.

Uvedene su nove tehnološke značajke kako bi se upotpunile postojeće napredne tehnologije i tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti. Serijska oprema najprodavanije inačice Tekna uključuje:
– sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici,
– nadzor brzine na nizbrdici,
– inteligentni sustav za izbjegavanje frontalnih sudara,
– inteligentni Around View Monitor.

Kao i uz sva Nissanova laka gospodarska vozila, Navara dolazi s najduljim proizvođačkim jamstvom na tržištu u trajanju od pet godina/160.000 km. Cijena izvedbe s produljenom kabinom iznosi 228.000 kn dok se izvedbe s dvostrukom kabinom kreću od 251.000 kuna.

KOMENTARI