Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV

Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV

U Ženevi će Mitsubishi predstaviti novi plug-in hibrid Outlander PHEV

Premijerni modeli predstavljeni na New York International Auto Show 2018
Ženevski auto salon: Škoda Vision X
Stiže prvi RAV4 u plug-in hibridnoj izvedbi

Na 88. po redu Ženevskom auto salonu Mitsubishi će predstaviti dva modela – e-Evolution Concept će premijerno biti predstavljen i u Europi dok će Mitsubishi Outlander PHEV biti svjetska premijera. Oba modela na europsko tržište dolaze do kraja 2018. godine.

Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV

2013. godine Mitsubishi je na tradiciji od 80 godina u 4WD-u, 50 godina razvoja električne mobilnosti i 30 godina u rellyju s tehnologijom kontrole pogona na sva četiri kotača predstavio Outlander PHEV, plug-in hybrid električni twin SUV. Uspjeli su to napraviti prije drugih proizvođača. U međuvremenu, Outlander PHEV se sa 140.000 prodanih primjeraka širom svijeta okitio titulom najprodavanijeg plug-in hibridnog SUV-a u svijetu.

Model Mitsubishi Outlander PHEV 2019 donosi sljedeću generaciju sustava s EV i SUV karakteristikama – uz više SUV-a i više električnog vozila, uz potpuno preoblikovanje pogonskog sklopa koji će biti predstavljen u Ženevi. Uz oštriju dinamiku vozila, profinjeni interijer i suptilni dizajn.

PHEV 2.0 kombinira potpuno novi 2.4 benzinski četverocilindrični motor s Atkinsonovim ciklusom (mijenja prethodni Otto 2.0), a rezultat će biti više momenta, lakši rad i ukupno veću učinkovitost. Snaga generatora povećana je za 10%, snaga stražnjeg motora veća je za 10%, kapacitet pogonske baterije veći je za 15% dok je doseg baterije s jednim punjenjem povećan za 10%. Naprijed će biti smješten jedan električni motor, a i straga će se nalaziti još jedan dok će ih napajati Li-Ion baterije kapaciteta 13,8 kWh.

4WD pogon na sve kotače imat će više načina rada – uz poznata dva načina s prethodnog modela Normal i 4WD Lock dolaze još dva načina. Sport vozaču daje izravnu kontrolu za veće užitke po zavojitim cestama dok Snow način osigurava veću stabilnost na snijegom prekrivenim i skliskim prometnicama.

U vanjskom dizajnu dolaze nova LED svjetla, izraženija prednja rešetka s Dynamic Shield vizualnim identitetom. Dužina Outlandera PHEV je 4695 mm uz 2670 mm međuosovinskog razmaka. Dvotonska izvedba ležat će na novim kotačima od 18 inča, uz dodatak stražnjeg spojlera za oštriji i sofisticiraniji izgled. U interijeru stižu nova sjedala i kožne presvlake, nova instrument ploča, stražnja A/C utičnicate još mnogo toga.

Mitsubishi e-Evolution Concept je tehnički prototip o kojem ćemo uskoro nešto više pisati.

KOMENTARI