Što su to učinili Mercedes-AMG i will.i.am?

Što su to učinili Mercedes-AMG i will.i.am?

Suradnja Mercedesa i glazbenika will.i.ama izrodila je koncept The Flip koji (ne)uspješno kombinira G-klasu i GT coupe s četvero vrata, a puno toga mu se oprašta jer je napravljen s ciljem pomoći ugroženim zajednicama.

Preko 1.000 KS snažan Mercedes-AMG Project One sve bliži serijskoj proizvodnji
Mercedes-Benz automobili na salonu Auto Shanghai 2019
Od sada i s četiri cilindra: Mercedes-AMG SL 43 Roadster

Pred vama je jedan sasvim neobičan projekt u suradnji glazbenika will.i.ama i Mercedesa. Ovo unikatno vozilo, nazvano WILL.I.AMG, rezultat je hrabrog pokretanja novih ideja, kao i pomicanja granica i usuditi se učiniti nešto nemoguće. U njihovom šestom zajedničkom projektu will.i.am se ponovno udružio s West Coast Customs kako bi ostvario svoju viziju za “The Flip”.

Kao temelj za ovo vozilo poslužio je AMG GT Coupe s četvero vrata, a kod ove izvedbe se otvaraju u suprotnu stranu. No najveće su razlike ipak sprijeda, gdje je ovaj model dobio novo, ali već jako dobro poznato lice. Da, riječ je o maski motora i prednjim svjetlima preuzetim s G-klase.

I dok je sama maska i dalje prilično oštrih linija, u donjem dijelu branika su usisnici za zrak puno mekših linija, i kontrastne crne boje. U oko upada i namrgođeni medvjedić koji se nalazi otisnut u pozadini velikog logotipa na maski.

Nažalost, ili možda i na sreću, slike na kojoj se nalazi stražnji kraj automobila nije objavljen među službenim fotografijama. No zato pogonski sklop nije diran. Ovaj model pokreće 4,0-litreni V6 twin turbo motor, no nije specificirano proizvodi li 595 KS kao i izvedbi GT 63 ili pak 639 KS u izvedbi S.

Ovaj će se model moći vidjeti u dokumentarnom filmu Drive, koji će imati šest nastavaka, a premijerno se prikazuje na Filmskom festivalu u Cannesu. I za kraj spomenimo kako dio prihoda od kolekcije Bear Witness ide u zakladu i.am/Angel.

KOMENTARI