Stiže Mazda od gotovo pet metara: CX-80 donosi 7 sjedala

Stiže Mazda od gotovo pet metara: CX-80 donosi 7 sjedala

Mazda je predstavila najveći model na europskom tržištu koji će se ujedno nuditi i sa 7 sjedala, a dolazi s PHEV i turbo dizelskim pogonskim sustavima.

Toyota Yaris dobiva i snažniji hibridni pogonski sustav
Jeep Avenger je od sada dostupan i u novoj e-Hybrid izvedbi
Test: Renault Austral techno mild hybrid 160 auto

Kako je i najavljivala, Mazda je predstavila najveći model koji će biti dostupan na europskom tržištu, novi CX-80, a riječ je o povećanom modelu CX-60 koji donosi dva dodatna sjedala. Već na prvi pogled je jasno kako CX-80 donosi isti dizajn kao i manji CX-60, jedino su dimenzije drugačije. Naime CX-80 je dug 4995 mm i donosi međuosovinski razmak od 3120 mm, dok je širok 1890 mm i visok 1710 mm.

A sve to je napravljeno kako bi i treći red sjedala bio dovoljno prostran. Sve izvedbe će dolaziti s dva sjedala koja, kada su sklopljena, nestaju u ravan pod, dok će se kupcima nuditi tri konfiguracije drugog reda sjedala, uključujući izvedbu s dva odvojena sjedala u kombinaciji sa središnjom konzolom ili prolazom do trećeg reda sjedala.

Ponuda motora je poznata, pa se nudi PHEV, odnosno plug-in hibrid te turbo dizel motor s blagim hibridnim sustavom. Izvedba e-Skyactiv PHEV nudi snagu od 241 kW/327 KS i 500 Nm okretnog momenta i nudi ubrzanje do stotke za 6,8 sekundi i nudi mogućnost vožnje samo na struju do 60 km, dok e-Skyactiv D nudi snagu od 186 kW/254 KS i ubrzava do stotke za 8,4 sekunde.

Oba su agregata povezana s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa i Mazdinim sustavom pogona na sve kotače i-Activ. Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) također nudi izbor četiri načina vožnje (plus EV način za PHEV).

Novi CX-80 nudi i tri nove značajke – novu glasovnu kontrolu Alexa, novi hibridni navigacijski sustav koji kombinira prednosti offline i online usluga, kao i novi Trailer Hitch View koji koristi središnji zaslon i naprednu grafiku za pomoć pri pozicioniranju vozila u odnosu na prikolicu. Ovaj model nudi kapacitet vuče od 2500 kg.

Mazda još nije objavila cijene, no pretprodaja kreće već sljedećeg mjeseca, dok će se model u salonima naći na jesen.

KOMENTARI