Stiže i treća izvedba: BMW serije 8 Gran Coupe

Stiže i treća izvedba: BMW serije 8 Gran Coupe

BMW serije 8 Gran Coupe treća je karoserijska izvedba, nakon Coupe i Convertible (kabrioletske) izvedbe

Zagreb dobio treći europski ekskluzivni salon BMW-a
Snaga na kvadrat: X3 M i X4 M plus Competition verzije
U Hrvatsku je stigao novi BMW serije 1

Sportski automobil s četiri vrata, besprijekorna elegancija i moderan luksuz najkraći je opis službeno predstavljene nove izvedbe BMW-a serije 8 pod nazivom Gran Coupe.

Iako je BMW pokazao novi model, prava svjetska premijera Gran Coupea održat će se tijekom BMW #NextGen događaja u Münchenu u lipnju 2019. dok će službena prodaja započeti na jesen 2019.

BMW serije 8 Gran Coupe nastavlja u stilu modela BMW serije 8 Coupe i BMW serije 8 Cabrio, a ističe se s četvora vrata, s naglaskom na performansama, dojmljivom dizajnu, prostranom stražnjem dijelu, uz samostalan karakter i graciozan stil. Dvoja dodatna vrata uz impresivan putnički prostor na stražnjim sjedalima kombiniraju se s proširenim međuosovinskim razmakom i poboljšanom udobnošću vožnje kako bi novi BMW serije 8 Gran Coupe izvanredno djelovao u svakodnevnoj vožnji i na dužim putovanjima.

Pogledajte prethodne dvije izvedbe serije 8:

Iako BMW ne otkriva podatke o novom modelu, V8 benzinski 4.4 motor snage 530 KS i redni dizelski šestak snage 320 KS u ponudi uz BMW serije 8 Coupé i BMW serije 8 Cabrio trebali bi biti slabiji u odnosu na ono što će ponuditi serija 8 Gran Coupe – 600 KS uz 8-stupanjski automatski mjenjač.
Snaga motora će se na podlogu prenositi preko M xDrive sustava koji je prvi put predstavljen u BMW-u M5, zajedno s agilno fokusiranim podešavanjem baziranim na stražnje kotače. Primarno će se koristiti stražnji pogon, a pogonska se snaga šalje na prednju osovinu samo ako su stražnji kotači dostigli granice svoje sposobnosti.

KOMENTARI