Novi BMW serije 8 Cabrio

Novi BMW serije 8 Cabrio

Lijepo vrijeme kojem svjedočimo ove jeseni možda vas zaintrigira za kabriolete

BMW obnovio sve izvedbe serije 8 – Coupe, Convertible i Gran Coupe
Predstavljen je novi BMW M2 i izgleda kako smo i očekivali
BMW će godišnje proizvoditi 500.000 električnih motora

Nakon coupe verzije BMW predstavlja i kabrioletsku s gotovo istim proporcijama, a kad je mekani krov podignut serija 8 Cabrio odlično izgleda i kao coupe. Ono što vas sigurno zanima jeste vrijeme u kojem se osmica skida – za 15 sekundi moguće je električno podignuti ili spustiti krov. S tim da se manevriranje s krovom može obavljati i dok se lagano vozimo (do 31 km/h). Ipak, u BMW-u serije 8 Cabrio rijetko tko će se lagano voziti – uz jači benzinski V8 4.4 motor M850i xDrive snage 530 KS i potrošnju goriva oko 10 litara te ubrzavanje s mjesta do 100 km/h za samo 3,9 sekundi osjetit ćete vjetar u kosi u pravom smislu. Motor nudi 750 Nm okretnog momenta.

Ništa manje neće biti uzbudljiva niti dizelska inačica 840d xDrive koja će s rednim šesterocilindričnim motorom snage 320 KS ipak primjetno manje trošiti gorivo (oko 6 litara) i ubrzavati za 5,2 sekunde. Obje inačice postižu 250 km/h.

U interijeru BMW serija 8 ima dva ekrana na kojima se prikazuju virtualni instrumenti i upravlja multimedijom – jedan ekran ima dijagonalu 12,3 inča a drugi 10,25 inča.

 

KOMENTARI