BMW 8 Series Coupe na putu do serijske proizvodnje

BMW 8 Series Coupe na putu do serijske proizvodnje

BMW serije 8 Coupe na tržište stiže u ovoj, 2018. godini. Poput BMW Z8 i trenutnog BMW i8, nova osmica će biti emocionalna i sportska jurilica

BMW predstavlja novi električni SUV iX s dosegom od preko 600 km!
Novi BMW serije 7 i i7 od sada i u blindiranoj Protection izvedbi
U prvoj polovici godine BMW i Mini zabilježili pad prodaje od preko 10 %

Snaga V8 benzinskog motora u BMW-u serije 8 Coupe bit će 530 KS, uz maksimalni okretni moment od 750 Nm dostupan već od 1800 okr/min. 8-cilindrični potpuno obnovljeni motor snagu će na kotače isporučivati preko 8-stupanjskog Steptronic sportskog mjenjača kojeg karakterizira kratko vrijeme izmjene stupnjeva prijenosa. Bit će to model BMW M850i xDrive Coupe s pogonom na sve kotače, uz aktivnu kontrolu blokade stražnje osovine, uz prilagodljivi M ovjes.

Trenutno se u Walesu provode testovi dinamike vožnje BMW-a serije 8 Coupe, s naglaskom na pogonu i ovjesu, a automobil je u završnoj fazi proizvodnje. Vozilo ima niski gravitacijski položaj i veliku krutost karoserije i ovjesa, uz standardno integrirano aktivno upravljanje i elektronički upravljane prigušivače koji u svakom trenutku mogu osigurati maksimalnu stabilnost kotača kako bi se jamčio kontakt s cestom čak i na nejednakim površinama.

BMW 8 Series Coupe će biti postavljen na gume različitih dimenzija čime će se omogućiti koordinacija sustava kontrole ovjesa i iskorištavanje potencijala širokih stražnjih guma s ciljem osobito sportskih karakteristika rukovanja.

KOMENTARI