Renault objavio sve fotografije novog Clija

Renault objavio sve fotografije novog Clija

Nakon fotografija interijera Clija objavljenih prije jedan dan, izgleda da u Renaultu nisu mogli dugo čekati te su pokazali kako će novi Clio izgledati i izvana, ali i novu inačicu Clio R.S. Line

Clio je osvojio najviše srca u travnju, a tržište se konačno probudilo
Stigao je Renault Clio Tce 100 LPG s pogonom na plin
Vozili smo novi Renault Clio 5: ozbiljniji izvana, razigraniji iznutra

Novi Renault Clio V, dakle stiže peta generacija koja će se službeno predstaviti na Ženevskom auto salonu početkom ožujka 2019, imat će moderniji i izražajniji vanjski dizajn. Bit će elegantniji i dinamičniji iz svih kutova, a obećavaju da će novi Clio imati gene svih prethodnih četiri generacije koje se prodaju od 1990. godine.

Prednja rešetka hladnjaka bit će veća nego kod četvrte generacije, prednji odbojnik omogućit će bolje hlađenje motora. Na Cliju vidimo antenu u obliku peraje morskog psa, svjetla koja nas podsjećaju na veći Megane su 100% LED dok se na stražnjoj strani ističe ispušni sustav. Kromirani bočni prozorčići daju moderniji štih i trebali bi poboljšati percipiranu kvalitetu.

Novi Renault Clio 2019 s dužinom od 4048 mm bit će za 14 mm kraći, širina će biti za 70 mm veća (1798 mm), ali iz Renaulta obećavaju više mjesta u interijeru, a naročito u prtljažniku koji će za 26 litara nuditi više kapaciteta (391 litru). Cijeli automobil je niži za 30 mm (1440 mm) čime se dobilo na boljoj aerodinamici. Odlučite li se za kupnju Clija sa 17-inčnim kotačima, imat ćete još bolji i dinamičniji izgled.

Novi Clio R.S. Line postupno će zamijeniti prethodnu GT Line izvedbu dok će Clio Initiale Paris imati jedinstven i elegantan dizajn.

Renault Clio R.S. Line

Renault Clio R.S. Line

Uz potpuno novi izgled interijera, koji je zaista u potpunosti promijenjen, Clio bi i dalje mogao biti zanimljiv za kupnju kao i prethodna generacija koja je vrlo uspješna u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj je Clio u 2018. godini završio na drugom mjestu po prodaji. Sastavljat će se novoj Renaultovoj platformi CMF-B, kao i Captur.

Saznajte još više informacija o novom Renaultu Clio

KOMENTARI