Renault Clio, sretan ti 30. rođendan!

Renault Clio, sretan ti 30. rođendan!

Renault Clio je ovih dana proslavio svoj 30. rođendan, a jedinstven poklon je hibridna tehnologija E-TECH, koja uskoro stiže i na naše tržište.

Renault 30 godina modela Clio obilježava video filmom
TEST: Renault Clio E-Tech 140 Hibrid Edition – Sportski nastrojen štedljivko
Konačno znamo: u 2018. prodano je 18,3 posto više novih automobila

Renault je 1990. godine predstavio prvu generaciju Clija, modela koji je trebao zamijeniti uspješan model Renault 5, a onda nitko nije znao kako je u tom trenutku predstavljen model, koji ne samo da će uspješno zamijeniti model Renault 5, već će napraviti još mnogo toga više.

Od tada, pa sve do danas, Clio je prodan u više od 15 milijuna primjeraka i time je postao najprodavaniji model Renault grupe u svijetu. Iako je najčešće nosio titulu omiljenog automobila Francuza, na tronu B segmenta u Europi nalazi se od 2013. godine, a već niz godina dobro kotira i kod domaćih kupaca.

Trenutno je aktualna 5. generacija, a Renault je uspio sačuvati DNK, pa je najnovija generacija preuzela odlike prijašnjih generacija. Tako je od Clija I preuzela filozofiju ”sve od velikih”, odnosno preuzimanje tehnologija iz vozila viših segmenata, od Clija II je preuzela visoke standarde prostranosti i udobnosti. Od Clija III je preuzela dojam kvalitete, dok je pak od Clija IV naslijeđen snažan dizajn, koji je i nadahnuo čitavu paletu novijih Renault modela.

Novi Clio V nastavlja dalje i osvaja svih 5 zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP-u, a sada ide i korak dalje predstavljanjem inovativne tehnologije E-TECH hibrida. Tom tehnologijom će zasigurno dodatno proširiti krug kupaca, a ta nova izvedba vrlo brzo stiže i u domaće salone.

Kako bi obilježio ovu veliku obljetnicu, Renaultov digitalni tim pokrenuo je akciju pod nazivom #CLIOGENERATION. Princip je jednostavan: gotovo svatko, ima svoju priču s Clijom. Renault na svojim društvenim mrežama dijeli arhivske fotografije i videozapise, intervjue s osobama koje su sudjelovale u razvoju, i, prije svega, fantastične priče o Cliju koje je podijelila naša zajednica. Komadiće njihova (i Cliova) života pronaći ćete na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

KOMENTARI