Putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima sa 100 posto odbitka PDV-a

Putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima sa 100 posto odbitka PDV-a

Citroën Berlingo Business registrira se kao lako gospodarsko vozilo, uz mogućnost odbitka PDV-a do 100%

Novi Mitsubishi Outlander PHEV modelske godine 2019.
Mazda CX-5 2019 dolazit će i s turbobenzinskim motorom
Hyundai objavio cijenu za električnu Konu

Namijenjen je prijevozu putnika, ali Citroën Berlingo Business koristi se i za prijevoz tereta uz nosivost do 855 kilograma. Jedinstveni model omogućuje dinamičan stil osobnog vozila, njegove vozne karakteristike i adute u pogledu udobnosti i sigurnosti te prednosti lakog gospodarskog vozila poput nosivosti i velikog tovarnog prostora od 1,9 kubnih metara. Minimalni volumen prtljažnika je 1050 litara, a najveći 1900.

Pet sjedala smješteno je u dva reda, kao i u putničkoj izvedbi Berlinga, a pregradna stijena i rešetka nalazi se iza drugog reda sjedala. U ponudi je Citroën Berlingo Business isključivo s XL duljinom od 4,75 metara, uz dvije razine opremljenosti Live i Feel.
Dakle, radi se o tvornički prerađenim putničkim modelima zbog čega su i klasificirani pod N1 kategoriju. Pokreću ga dva turbodizelska četverocilindrična motora od 102 i 130 KS te turbobenzinski trocilindrični PureTech od 110 KS. Uz jači dizelski motor BlueHDi 130 može se kombinirati i automatski 8-stupanjski mjenjač.

Novi Citroën Berlingo Business u bogatoj serijskoj opremi ima upozorenje na umor, šest zračnih jastuka, ABS + REF + AFU, prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, Aktive Safety Break, regulator/limitator brzine, pomoć pri kretanju na kosini, lijeva i desna bočna klizna vrata sa staklom, ručni klima uređaj, autoradio RD6 sa 6 zvučnika + Bluetooth…

Početna cijena za Citroën Berlingo Business PureTech 110 je 118.800 kuna bez PDV-a, za BlueHDi 100 cijena je 122.800 plus PDV, a za BlueHDi 130 128.400 kn plus PDV. Inačica s automatskim mjenjačem košta 142.000 kuna plus PDV.

KOMENTARI