Predstavljen je električni Genesis GV60

Predstavljen je električni Genesis GV60

Genesis GV60 je luksuznija izvedba poznatih modela Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, a ističe se podrškom za ultrabrzo istosmjerno punjenje s kojim svakih 5 minuta punjenja dobivate novih 100 km autonomije.

Leaf u Norveškoj najprodavaniji automobil
Ovo će biti najpovoljniji električni automobil u Europi: Dacia Spring
Stižu novi poticaji za kupnju električnih vozila

Genesis, koji sa svojim modelima polako pristiže i na europsko tržište, predstavlja novi električni model pod imenom GV60. Novi model je postavljen na E-GMP platformu (Electric – Global Modular Platform) kakvu već koriste bliski rođaci Hyundai Ioniq 5 i Kia EV6, no zato se model GV60 ističe jedinstvenim dizajnom.

Dizajn je istovremeno futuristički, ali i moderan te skladan, te se n prvu ne može reći kako je riječ o električnom vozilu, zahvaljujući velikim otvorima za zrak na braniku. Bočne linije su kupeovske s dugim nakošenim stražnjim staklom.

Iako potpune tehničke specifikacije još nisu otkrivene, zna se kako će GV60 podržavati ultrabrzo istosmjerno punjenje do 350 kW, a punjenje baterije na takvom punjaču s 10 na 80 % traje 18 minuta, odnosno za svakih 5 minuta punjenja dobivate novih 100 km autonomije. U ponudi će biti baterije kapaciteta 58 i 73 kWh s autonomijom do 400 km.

Ono čime se Genesis GV60 još ističe su kamere umjesto retrovizora, sakrivene ručice za otvaranje vratiju, ali i ručici mjenjača koja dolazi u obliku kristalne kugle, a koja je smještena na plutajućoj središnjoj konzoli, gdje se nalazi i kotačić za upravljanje softverom multimedijskoj uređaja. Sama kugla će svijetliti u odnosu na način vožnje.

Detalji o novom modelu stižu do kraja godine, a prodaja počinje na proljeće iduće godine, a cijene nisu objavljene.

KOMENTARI