Potpuno novi Renault Captur s pametnim kokpitom

Potpuno novi Renault Captur s pametnim kokpitom

Novi dizajn, novi interijer s pametnim kokpitom, novi standardi kvalitete, nova oprema i nove tehnologije; predstavljen je potpuno novi Renault Captur

Koncept Renault Symbioz u Frankfurtu
Novi Land Rover Defender kreće iz zabačene Doline dvoraca u Kazakhstanu
AUTO STIL Veliki izvještaj s auto salona Frankfurt, testovi automobila…

Od lansiranja 2013. godine, Renault je Captur prodao u 1,2 milijuna jedinica, a ubrzo je zasjeo na prvo mjesto po prodaji u svojem segmentu ne samo u Francuskoj nego i u Europi. U lipnju 2019. u Hrvatskoj su registrirana 194 potpuno novih Captura, a ukupno ih je u prvih šest mjeseci 2019. godine u Hrvatskoj prodano 1063 komada. Captur je u Hrvatskoj sve popularniji model jer je u istom razdoblju lani, od siječnja do lipnja 2018. prodan u 951 primjerak.

Novi Renault Captur druge generacije prati trendove koje su postavili novi Renaultovi modeli u posljednjih godinu-dvije (Clio i Megane), a prodaje se na svim kontinentima – proizvodit će se i u Kini za tamošnje tržište. Velika novost je električni pogon. Captur će biti prvi Renaultov model s plug-in hibridnim pogonom koji nosi naziv E-Tech Plug-in, a samo na struju moći će prevaliti do 45 kilometara od 2020. godine, kad stiže u ponudu.

U ponudi će biti i 1.0 TCe i 1.3 TCe benzinski (100 do 155 KS) i dizelski 1.5 (95 do 115 KS) motori koji će snagu na podlogu prenositi preko ručnih mjenjača s pet i šest stupnjeva te 7-stupanjskog EDC automatskog mjenjača s dvije spojke. Trocilindrični 1.0 TCe sa 100 KS mijenja prethodni s 90 KS, a uz 10 KS više imat će i dodatnih 20 Nm okretnog momenta.

Još jedna velika novost svakako je autonomna, samostalna vožnja – uz prethodno predstavljeni novi Clio, koji također dolazi u 2019. godini, i novi Captur 2019 podržavat će autonomnu vožnju. Dva modela iz B-segmenta moći će u određenim situacijama samostalno voziti.

Uz Easy Link i Renault Easy Connect, novi Captur bit će povezano vozilo s pametnim telefonom čime će se dobiti nove funkcionalnosti. Tako se uz novi dizajn, novi interijer s pametnim kokpitom putem velikog središnjeg ekrana osjetljivog na dodir i opcijskog digitalnog kokpita, kvalitetnijim materijalima, novom opremom i novim tehnologijama (prepoznavanje prometnih znakova, nadzor mrtvog kuta, pomoć pri parkiranju) nadilazi iskustvo kakvo je do sada pružao ovaj urbani SUV.

Velika novost svakako je i dužina od 4,23 metra, što je za čak 11 centimetara duže od prethodne, prve generacije Captura. Kotači idu do 18 inča, ovisno o verziji opreme, a povećan je i međuosovinski razmak za 2 centimetra, na 2,63 metra.

Od povećanja dimenzija koristi će imati i putnici na stražnjim sjedalima (plus 17 mm), a povećan je za 81 litru i prtljažnik – na obujam od čak 536 litara. Istaknimo i dodatnih 27 litara prostora unutar raznih pretinaca u automobilu.

Prednja i stražnja potpuna LED svjetla imaju prepoznatljivi C-oblik dok manja stražnja svjetla i krom dekoracije povećavaju ukupni doživljaj dizajna. Captur je s crnom plastikom pojačanog atletskog dizajna, više je dinamičan te se više identificira kao SUV. Moći ćemo ga vidjeti na svjetskoj premijeri na Frankfurtskom auto salonu početkom rujna, a kupci će moći birati između 90 kombinacija dizajna, kombinirajući 11 boja karoserije, četiri boje krova i tri paketa opreme.

Vrh ponude bit će Renault Captur Initiale Paris uz ekskluzivnu crnu Amethyst boju karoserije, dodane krom detalje, zaštitu donjeg dijela vrata te istaknutom rešetkom hladnjaka, uz 18-inčne kotače. U interijeru će se moći birati između Titanium crne i Sellier sive boje, uz kožna sjedala (električno podesivo vozačko sjedalo).

KOMENTARI