Porsche opozvao čak 193.000 vozila radi problema sa svjetlima

Porsche opozvao čak 193.000 vozila radi problema sa svjetlima

Cayenne, Cayman S, Panamera i Macan su modeli koji su opozvani, a svi imaju isti problem - mehanizam za ravnanje prednjih svjetala.

Porsche u prvih devet mjeseci u plusu 3 posto
Porscheu odlično ide, povećali su promet za 9 posto
Vikend iz snova: Porsche On Track na Grobniku

Iako posluje jako dobro, a i ovaj opoziv mu neće nimalo naškoditi, Porsche je morao pozvati u servis čak 193.000 vlasnika modela Macan, Cayenne, Panamera i Cayman S, a navedena su vozila proizvedena između 2003. i 2020. godine, pa dolazi u pitanje zašto im je trebalo gotovo dvadeset godina da primijete probleme s prvim primjercima?!

Doduše, nije riječ o nekom prevelikom problemu, odnosno sigurnosnom aspektu za vlasnike, već je riječ kako on utječe na druge. Naime, problem je u prednjim svjetlima koji nemaju poseban poklopac, a radi čega može doći do zasljepljivanja vozača ispred vozila, ali i onih koji voze u suprotnom smjeru.

To nije toliko opasno, jer i sami znate koliko se vozila svaki dan kreće našim cestama i čitavo vrijeme zasljepljuju vozače koji dolaze iz suprotnog smjera, no Porsche je ipak Porsche, pa će navedeni problem biti otklonjen besplatno za vlasnike, izuzev vremena i novaca za benzin dok dođu u servis, a svi bi trebali dobiti termine do kraja godine.

KOMENTARI