Porsche predstavio potpuno novi model Cayenne Coupé

Porsche predstavio potpuno novi model Cayenne Coupé

Treća generacija Porschea Cayenne dobila je novog člana - Cayenne Coupé s naglaskom na dinamičnijem dizajnu izvedbe s pet vrata

Vikend iz snova: Porsche On Track na Grobniku
Novi Porsche Cayenne 2018 SUV za pet osoba
Porsche u prvih devet mjeseci u plusu 3 posto

Ne, novi Porsche Cayenne Coupé nema troja vrata kao što biste očekivali od kupe izvedbe, ali mu kupeovsku liniju daje strmija linija krova koja se spušta prema stražnjem kraju. Zbog toga su morala biti redizajnirana i stražnja vrata. Nadalje, prednje vjetrobransko staklo i A-stup su plići nego u standardnoj izvedbi Cayenna zahvaljujući rubu krova koji je spušten za oko 20 milimetara. Odbojnici proširuju ramena vozila za 18 mm čime se dobilo na mišićnom i sportskom izgledu, a novi model uključuje sve tehničke značajke trenutnog Cayennea. Dodajmo i kako je stražnja registarska pločica integrirana u odbojnik, što vozilo čini bliže tlu.

SUV model ima jedinstven stražnji dio, a prilagodljiv stražnji spojler se pri brzinama većim od 90 km/h proširuje za 135 mm kako bi se povećao pritisak na stražnjoj osovini (inače, trenutna generacija Cayenna bila je prvi SUV koji je imao ovu vrstu aktivne aerodinamike). U paketu Sport Design dolaze novi 22-inčni GT Design kotači dok Cayenne Turbo Coupé uključuje i sportski ispušni sustav.

U kabini stražnja sjedala imaju karakteristike dva pojedinačna sjedala (da, u Cayenne Coupé mogu sjesti najviše četiri osobe), straga se sjedi 30 mm niže nego u Cayennu kako bi putnici imali dovoljno mjesta za glavu, a kupci će moći birati između dva različita tipa krova – panoramski stakleni fiksni krov površine 2,16 kvadratnih metara standardno dolazi dok se opcijski može naručiti krov od ugljičnih vlakana. U paketu Sport Design dolaze detalji od ugljika i alkantare. Prtljažnik je obujma 625 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala povećava se na 1540 litara (izvedba Cayenne Turbo Coupé nudi od 600 do 1510 litara).

Novi Porsche Cayenne Coupé na tržištu će se u svibnju 2019. pojaviti s benzinskim turbomotorima, a narudžbe su već sada otvorene. Cayenne Coupé uz šest cilindara je snage 250 kW odnosno 340 KS uz 450 Nm maksimalnog okretnog momenta. Uz Sport Chrono paket serijski opremljen postiže sprint od 0-100 km/h za 6 sekundi, s tim da se ta brojka spušta na 5,9 sekundi s dodatnim laganim sportskim paketima. Najveća brzina vozila je 243 km/h. U Njemačkoj cijena za Cayenne Coupé iznosi 83.711 eura, a standardno će kupci dobiti Power Steering Plus upravljač osjetljiv na brzinu vožnje, 20-inčne aluminijske naplatke, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga s kamerom za vožnju unatrag, Porsche Active Suspension Management (PASM) i paket Sport Chrono.

Cayenne Turbo Coupé s 404 kW (550 KS) ima 4.0 V8 motor s dvostrukim turbopunjenjem te uz 700 Nm momenta ubrzava s mjesta do 100 km/h za 3,9 sekundi i ima najveću brzinu od 286 km/h. Njegova cijena na njemačkom tržištu iznosi 146.662 eura.

KOMENTARI