Porsche najavio nove hibridne i električne modele

Porsche najavio nove hibridne i električne modele

U bliskoj budućnosti Porsche priprema elektrifikaciju svojih modela, a potvrđena je hibridna izvedba modela 911, ali i potpuno električna izvedba najprodavanijeg modela Cayenne, a to neće biti jedini električni model.

Porscheu ne ide baš dobro
Novi rekord u visinskoj vožnji: Porsche 911 se popeo na 6734 metra nadmorske visine
Svjetska premijera: novi Porsche 911

Nažalost, elektrifikacija se ne može izbjeći, pa stižu i vijesti iz Porschea po tom pitanju. Prvi potpuno električni model će biti nova izvedba Macana, a on će biti predstavljen već sljedeće godine, a sredinom ovog desetljeća stiže i električna izvedba modela 718 Boxter/Cayman. A odmah nakon toga će biti predstavljena i četvrta generacija modela Cayenne, koja će prvenstveno biti električna, iako će se u početku nuditi i izvedbe s benzinskim motorom.

Cayenne je prošle godine bio i najprodavaniji Porsche model, koji je prodan u 95.604 primjeraka, a tik iza njega, s 86.724 prodanih primjeraka, je i drugi SUV Macan. S novom generacijom i elektrifikacijom, u Porscheu planiraju do 2030. godine isporučivati čak 80 % novih električnih vozila.

A što se tiče modela 911, tu je priča potpuno drugačija. Do 2030. godine sigurno neće postojati električna izvedba, no pojavit će se ona hibridna, koja je već i testirana, a kažu kako je riječ o modelu s izvrsnim voznim osobinama.

Osim toga, Porsche planira još veći SUV od modela Cayenne, koji će se temeljiti na SSP Sport platformi koju je razvio Porsche, a trebao bi ponuditi tipične Porsche adute, ali i donijeti potpuno novo iskustvo interijera. No, to se Europljane ne bi trebalo previše ticati, jer je taj model, barem za sada, planiran samo za tržište SAD-a i Kine.

 

KOMENTARI