Peugeot dodatno širi ponudu električnih dostavnih vozila: ovo je novi e-Partner

Peugeot dodatno širi ponudu električnih dostavnih vozila: ovo je novi e-Partner

I Peugeot Partner dobiva svoju električnu inačicu koju pokreće 136 KS snažan elektromotor, a ugrađena baterija kapaciteta 50 kWh nudi doseg do 275 km s jednim punjenjem.

Novi Renault Express Van stiže već u travnju, a znamo i cijene
Povišeni nastup: ovo je novi Ford Tourneo Connect Active
Električni Citroen e-Jumpy prelazi i do 330 km s jednim punjenjem, a dolazi u tri dužine

Peugeot je među prvim proizvođačima koji nudi cjelovitu ponudu dostavnih vozila s električnim pogonom, jer se novi e-Partner pridružuje modelima e-Boxer i e-Expert, a svakako treba naglasiti kako je potonji osvojio i titulu International Van of the Year 2021.

Aktualna generacija Partnera je u prodaju krenula 2018. godine i vodeći je model u segmentu F1, a od predstavljanja prve generacije 1996. godine, Partner je prodan u više od 2 milijuna primjeraka. Sada Peugeot predstavlja i njegovu električnu izvedbu koja se nudi u svim konfiguracijama kao i izvedbe s motorom s unutarnjim izgaranjem. Tako je e-Partner dostupan u dvije karoserijske dužine – Standard i Long, te u dvije izvedbe – furgon koji nudi do 3 sjedeća mjesta ili kao izvedba s produljenom kabinom koja se nudi s do 5 sjedećih mjesta.

No ono što je važno spomenuti je kako električna izvedba nudi jednak korisni utovarni volumen kao i ostale izvedbe, a može povući i teret do 750 kg, a jedino je nešto smanjena nosivost koja kod ovog modela iznosi još uvijek dovoljnih 800 kg.

Za pogon se brine elektromotor koji razvija snagu od 100 kW/136 KS i koji se već koristi u niz modela PSA grupacije, a nudi i 260 Nm okretnog momenta. Nude se tri načina rada – Eco, Normal i Power, a razlikuju se u upotrebi snage, što omogućuje manju potrošnju energije. U Power načinu e-Partner se može kretati maksimalnom brzinom od 130 km/h, a ubrzanje do stotke traje 11,2 sekunde.

Baterija je ugrađena u podnicu kako ne bi zauzimala dragocjeni prostor, a kapacitet od 50 kWh je dovoljan za doseg od 275 km u gradskoj vožnji. Ovaj model podržava i brzo punjenje do 100 kW, kada se baterija do 80 % napuni za pola sata, dok punjenje najdulje traje putem najobičnije kućne utičnice i traje 31 sat.

Unutrašnjost donosi poznati Peugeot i-Cockpit, koji u opciji može biti i digitalan, a standardna analogna instrument ploča je prilagođena kako bi pokazivala važne informacije za električno vozilo. U opciji je i veliki infotainment zaslon u središnjoj konzoli s dodatnim prikazima i informacijama o vozilu. Novi Peugeot e-Partner na naše tržište stiže u listopadu, a tada će biti objavljene i njegove cijene.

KOMENTARI