Povišeni nastup: ovo je novi Ford Tourneo Connect Active

Povišeni nastup: ovo je novi Ford Tourneo Connect Active

Izgleda da će uskoro baš svaki automobil dolaziti u povišenoj izvedbi, a jedan od najnovijih primjera je i putnički Turneo Connect, kao i njegova dostavna izvedba Transit Connect u Active izvedbi.

Dvije dužine, tri izvedbe, pet motora i dva mjenjača, te mnogo prostora – sve to nudi Toyota Proace City
Putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima sa 100 posto odbitka PDV-a
Test: Toyota Proace City Verso – Prostor bez granica

Ford je ovih dana predstavio nove modele koji dolaze u povišenoj Active izvedbi, a riječ je o putničkoj i dostavnoj izvedbi istoga automobila, koji se na tržištu nude pod dva različita imena – Tourneo Connect je putnička izvedba, dok je Transit Connect dostavna izvedba.

Active naziv je već poznat s ostalih Fordovih modela kao što su Fiesta i Focus, a i kod dva nova modela donosi povećano udaljenje karoserije od tla koje je kod ovih modela povećan i do 24 mm, a sve kako bi na putu lakše savladao moguće prepreke.

Osim toga, izvana se odmah primijeti i plastična zaštita po rubovima karoserije, novi 17-inčni aluminijski naplatci, ali i novi izgled saćaste maske, te neizostavne Active oznake. Active modeli dobivaju i dvije nove boje karoserije – Solar srebrnu i Sedona narančastu.

Unutrašnjost nije previše mijenjana i donosi novi dizajn sjedala s kontrastnim šavovima i Active oznake. Tourneo Connect Active se nudi u izvedbi s 5 ili 7 sjedala, dok Transit Connect Active nudi nosivost od 982 kg, i korisni tovarni prostor obujma do 3,6 m3, ovisno o izvedbi.

Izbor pogona je ograničen na 1,5-litreni EcoBlue turbo dizel motor koji dolazi u izvedbama sa 100 KS ili 120 KS, a može biti uparen sa 6-brzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačem, dok se u opciji nudi i mehanički mLSD diferencijal. Nove izvedbe na tržište stižu do kraja ove godine, a tada će se znati i njihove cijene, kao i svi detaljni tehnički podaci.

KOMENTARI