E-Ducato: Fiat predstavio električnu izvedbu popularnog dostavnjaka

E-Ducato: Fiat predstavio električnu izvedbu popularnog dostavnjaka

E-Ducato je nova izvedba ovog dostavnog vozila koji se može konfigurirati u više od 400 kombinacija, a pokreće ga elektromotor snage 122 KS, a nude se i dva kapaciteta baterija – 47 kWh i 79 kWh.

Stiže i električni Peugeot e-Expert
Nissan Townstar je kompaktni dostavnjak koji može imati i električni pogon
Putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima sa 100 posto odbitka PDV-a

Fiat je povodom 40. obljetnice od predstavljanja modela Ducato okrenuo novo poglavlje ovog modela i ponudio ga u električnoj izvedbi jednostavno nazvanoj E-Ducato s nosivosti i do 2 tone, a baterija je smještena u podnicu kako ne bi zauzimala dragocjen utovarni prostor. E-Ducato pokreće elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 90 kW/122 KS i pritom nudi i 280 Nm okretnog momenta, a performanse su ekvivalentne dizelskoj izvedbi. Tako E-Ducato za ubrzanje od 0 do 50 km/h treba svega 5 sekundi.

U ponudi su dva kapaciteta baterija – 47 kWh i 79 kWh, a nudit će se i 4 načina punjenja, od kojih su 3 dostupni prilikom lansiranja ovog modela. Baterija od 47 kWh nudi autonomiju od 170 km u mješovitoj vožnji, odnosno do 225 km u gradskoj vožnji. Baterija kapaciteta 79 kWh pak nudi autonomiju od 280 km u mješovitoj vožnji, odnosno do 370 km u gradskoj vožnji, a svakako treba napomenuti kako se za pola sata baterija napuni za sljedećih 100 km vožnje. Garancija na snažniju bateriju je 10 godina ili 220.000 km, dok je garancija za slabiju od 47 kWh garancija 8 godina ili 160.000 km.

E-Ducato nudi i nekoliko načina vožnje, a Normal mod osigurava idealan balans između performansi i potrošnje, dok Eco mod čuva energiju. Ako je bak težina tereta velika, tada se preporučuje vožnja u Power načinu vožnje. Tu je i ”Turtule Mode” koji se aktivira pri niskom kapacitetu preostale energije, te ”Recovery Mode” koji omogućuje da drugi modul preuzme zadaću pokretanja vozila.

Uz navedeno treba svakako navesti kako su troškovi održavanja za E-Ducato oko 40 % niži nego za izvedbe s motorima s unutarnjim izgaranjem, a kupcima se nude i Mopar Connect usluge, kao i mobilna aplikacija Uconnect LIVE s nizom funkcija. E-Ducato u prodaju stiže u drugoj polovici godine, a cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI