Ovo je retro Suzuki Jimny Heritage, a bit će napravljen u svega 300 primjeraka

Ovo je retro Suzuki Jimny Heritage, a bit će napravljen u svega 300 primjeraka

Već više od pola stoljeća Suzuki Jimny je vladar svoje klase, a sada će kupcima biti ponuđena posebna serija Heritage s retro detaljima, koja će biti proizvedena u svega 300 primjeraka.

Yaris Cross Adventure i Premiere Edition najavljuju dolazak novog gradskog SUV-a
Ovo su svi detalji o prvoj hibridnoj izvedbi Toyote Hilux
Klasična Toyota Land Cruiser J70 dostupna i s 3 vrata

Ima li netko kome se ne sviđa Suzuki Jimny? I mislili smo si da je tako. Ovaj simpatični minijaturni terenac lako osvaja srca diljem svijeta, i to još od 1968. godine, a sada će se tako duga povijest proslaviti i posebnom serijom Heritage. No nemojte se odmah poveseliti. Naime, riječ je o seriji koja će biti ograničena na samo 300 primjeraka, a bit će ponuđena samo u Australiji.

Riječ je o izvedbi koja se temelji na opremi GLX a moći će se prepoznati po nekoliko retro detalja. Vjerojatno najuočljiviji detalj su naljepnice na boku i stražnjem dijelu vozila, no u oči upadaju i crvene gumene zavjesice za blato sprijeda i straga, na kojima je otisnut natpis Suzuki u bijeloj boji.

Tu je još detalja na karoseriji, kao i posebna pločica kojom se označava o kojem je automobilu riječ, a sve izvedbe dolaze s 15-inčnim naplatcima. Kupci će moći birati između četiri boje karoserije – Pearl crnoj, Jungle zelenoj, bijeloj ili Medium sivoj.

Tu je i bogata serijska oprema koja uključuje LED prednja svjetla, stražnju kameru, 7-inčni multimedijski zaslon s podrškom za Apple CarPlay i Android Auto, a tu je i nezaobilazan klima uređaj. Cijene kreću od 33.490 australskih dolara za izvedbu u bijeloj boji, dok se ostale boje nadoplaćuju 695 australskih dolara. Ako to preračunamo u eure, cijena starta od oko 21.280 eura. Odlična cijena, pa je prava šteta što u Europi nećemo vidjeti ovaj model.

KOMENTARI