Stigao obnovljeni Duster, a na izbor su inačice koje pokreće benzin, dizel ili plin

Stigao obnovljeni Duster, a na izbor su inačice koje pokreće benzin, dizel ili plin

Ovih dana počela je prodaja i isporuka prvih primjeraka redizajnirane Dacije Duster, čije cijene startaju od 107.900 kuna s klimom, a dostupan je i pogon na sve kotače, kao i automatski mjenjač.

Yaris Cross Adventure i Premiere Edition najavljuju dolazak novog gradskog SUV-a
Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji
Započele su online rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross

Krajem lipnja Dacia je objavila fotografije i informacije o redizajniranom Dusteru, a nova izvedba je već stigla i na naše tržište. U ponudi su izvedbe s benzinskim i dizel motorom, kao i plinom, a nudi se i automatski EDC mjenjač te pogon na sve kotače, a u ponudi je čak i N1 izvedba.

Iako na prvi pogled isti, dorađeni Duster donosi dovoljno promjena kako bi se već na prvu mogla vidjeti razlika u odnosu na dosadašnji model. Prvenstveno su tu nova LED dnevna svjetla sprijeda i straga, koja dolaze u Y obliku, kakve je uvela nova generacija Sandera. Promijenjen je i prednji branik, dizajn 16 i 17-inčnih aluminijskih naplataka te stražnji krovni spojler.

Promjena ima i u unutrašnjosti pa je tako Duster dobio nove presvlake sjedala, novi središnji naslon za ruke koji se naslanja na središnju konzolu između sjedala, a nov je i multimedijski zaslon dijagonale 8 inča. U bogatijim paketima opreme na stražnjoj strani konzole na koju je smješten naslon za ruke dolaze i dva USB priključka za punjenje.

Dacia se može dobiti s turbo benzincem od 90 KS, te s 1,3-litrenim turbo benzincem sa 150 KS, koji pak dolazi isključivo s EDC automatskim mjenjačem. Jednolitreni turbo benzinac u kombinaciji s plinskom instalacijom razvija 100 KS i dostupan je sa svim paketima opreme, a u ponudi je i 115 KS snažan turbo dizelaš koji dolazi u izvedbama s pogonom na prednje ili na sve kotače. Potonja se izvedba, 1.5 dCi 115 4×4 može dobiti i s N1 preradom.

Iako cijene kreću od 104.900 kn za 90 KS snažnu benzinsku izvedbu, odnosno 106.400 kn za ECO-G izvedbu s plinom, klima nije serijska oprema i za nju je potrebno doplatiti 3.000 kuna. Najpovoljniji Duster s dizel motorom i paketom opreme Comfort starta od 138.400 kuna, dok najpovoljnija izvedba s pogonom na sve kotače košta 158.400 kuna. 150 KS snažan benzinac s EDC mjenjačem i najbogatijim Prestige paketom opreme košta 160.400 kuna.

KOMENTARI