Ovo je potpuno nova Toyota Camry

Ovo je potpuno nova Toyota Camry

Potpuno novi Camry je predstavljen u Americi, a dostupan je s 5. generacijom hibridnog pogona, a dostupan je s pogonom na prednje ili sve kotače.

Test – Toyota RAV4 Plug-In Hybrid 2.5 HSD AWD Style – može punjenje i na utičnicu
Redizajnirani Jaguar XE s potpuno novom unutrašnjošću
Redizajnirani SUV modeli Peugeot 3008 i 5008 kod nas stižu u prosincu

U Sjedinjenim Američkim Državama Toyota je predstavila devetu generaciju limuzine Camry, no još nema informacija hoće li se nova generacija ponovno nuditi i u Europi radi sve manje potražnje za ovakvim limuzinama. Nova generacija dolazi isključivo kao hibrid, a pokreće je 2,5-litreni 4-cilindrični benzinski motor koji je kombiniran s 5. generacijom hibridnog sustava.

Sada Camry razvija snagu od 165 kW/225 KS u izvedbi s pogonom na prednje kotače, dok u izvedbi s pogonom na sve kotače nudi ukupnu snagu od 171 kW/232 KS. Sada će izvedba s pogonom na sve kotače (AWD) biti dostupna sa svim paketima opreme.

Što se tiče dizajna, on je napravljen u Američkim Toyotinim studijima, a sprijeda se koristi novi dizajn prednjih svjetala, koja su evolucija onih kakve smo već vidjeli na Priusu i C-HR-u. Ovisno o opremi, prednja maska ima elegantan, odnosno sportski izgled, a sve izvedbe dolaze s aluminijskim naplatcima koje variraju od 18 do 19 inča.

Unutrašnjost donosi nekoliko kombinacija boja, a sjedala su ili elegantnog ili sportskog izgleda, ovisno o opremi. Tu su i 7-inčni digitalni instrumenti, odnosno 12,3-inčni u boljim paketima opreme i multimedijski zaslon koji, ovisno o opremi, dolazi u dijagonali od 8 inča ili 12,3 inča. Komande klimatizacije su odvojene od zaslona. Osim toga, iz Toyote kažu i kako je prostora u kabini više nego kod prethodnika.

Novi Camry dolazi s nizom sigurnosnih sustava unutar Toyota Safety paketa opreme, a na tržište dolazi na proljeće sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni.

KOMENTARI