Otvorena prva e-punionica koja puni sve vrste električnih vozila

Otvorena prva e-punionica koja puni sve vrste električnih vozila

U Zagrebu je otvorena brza punionica električnih vozila, prva u Hrvatskoj na kojoj je moguće napuniti sve vrste električnih vozila

Povijesni trenutak: u Draganiću je otvorena prva brza punionica za električna vozila
Dijeli se 17 milijuna kuna za električna vozila
E-punionice na otoku Krku predstavljene na Smart City Expo u Barceloni

Osmu po redu brzu e-punionicu otvorio je Hrvatski Telekom, a specifičnost punionice na zagrebačkoj benzinskoj postaji Rox je da se radi o prvoj brzoj e-punionici u Hrvatskoj koja omogućuje punjenje svih vrsta električnih vozila, a koja je postavljena na jednoj klasičnoj benzinskoj postaji. Punjenje traje tek oko 20 minuta, a iskustvo korištenja je u potpunosti digitalizirano. Usluga punjenja dostupna je od 0 do 24 sata i do daljnjega je potpuno besplatna za sve korisnike električnih automobila.

Hrvatski Telekom do sad je, u suradnji s partnerima, postavio 120 javno dostupnih e-punionica u 75 gradova širom Hrvatske, što čini više od 50 posto javno dostupnih e-punionica u Hrvatskoj. Pregled i lokacije možete provjeriti na web adresi Puni.hr. Nove brze e-punionice Hrvatskog Telekoma bit će uskoro postavljene na lokacijama u Karlovcu, Delnicama, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.

Kroz projekt pod nazivom „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“ Hrvatski Telekom u sinergiji s državom, gradovima i poduzetnicima planira otvoriti 69 brzih i 4 ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji. Projekt će trajati do kraja 2020. godine, a ukupna mu je vrijednost 4,3 milijuna eura.

KOMENTARI