Na prvoj e-punionici na hrvatskim autocestama prvi je napunjen BMW i3

Na prvoj e-punionici na hrvatskim autocestama prvi je napunjen BMW i3

BMW i3 ući će u povijest kao prvi električni automobil napunjen na hrvatskim autocestama

Brza e-punionica HT-a baterije napuni za samo 20 minuta
Dijeli se 17 milijuna kuna za električna vozila
Povijesni trenutak: u Draganiću je otvorena prva brza punionica za električna vozila

Prvo punjenje putem brze e-punionice otvorene u Draganiću pored Karlovca povijesni je trenutak jer od tog trenutka Hrvatska vozačima električnih automobila omogućuje na nadopune baterije bez silaska s autoceste. Osim punjača izlazne DC snage od 50 kW i AC od 22 kW, zvijezda događaja bio je i jedan BMW na električni pogon.

Tifon je na dva mjesta u Draganiću, na lokacijama sjever i jug, 16. travnja 2019. otvorio dvije brze električne punionice, a istovremeno je otvorena i treća na Ravnoj Gori. Trenutak “puštanja prvih elektrona” iz e-punionice ostvaren je punjenjem baterije električnog BMW-a i3, službenog vozila ovog događaja.

BMW i3 uz pune baterije može prevaliti 260 kilometara, a nova baterija s visokim performansama opskrbljuje električni motor s više energije čime se dobiva još više zadovoljstva u električnoj vožnji. Time BMW, vozilo koje se ističe sa svojim stilom i dizajnom, postavlja trendove za iznimno
zadovoljstvo u vožnji na električnu energiju.

Automobil je opremljen prostranim interijerom koji oduševljava održivim materijalima i funkcionalnim detaljima, uz vizionarski koncept, vanjštinu sportskog duha, dvobojne površine i kratke prevjese uz koje se ističe suvremeni dizajn. Cijeli dizajn vozila razvijen je za električnu mobilnost, od samog početka pa sve do najstinijeg detalja: inovativne aerodinamične mjere smanjuju otpor zraka i potrošnju energije, a održivi i reciklirani materijali štite okoliš i zamjenjuju one tradicionalne, poput plastike.

Inteligentno upravljanje energijom BMW i3 čini fleksibilnim i visokoučinkovitim vozilom uz brojne digitalne usluge i sustave pomoći vozaču na koje se može osloniti u svakom trenutku. BMW i3 moguće je puniti kod kuće ili za vrijeme putovanja jer njegove razvijene sposobnosti punjenja osiguravaju svakodnevnu fleksibilnost i učinkovitost. Tako će, primjerice, BMW i3 napuniti 80 posto svoje visokonaponske baterije na stanici za brzo napajanje u samo 45 minuta.

KOMENTARI