Ograničena serija sportskog Hyundaijevog kompakta: i30 N Drive-N Limited Edition

Ograničena serija sportskog Hyundaijevog kompakta: i30 N Drive-N Limited Edition

Hyundai je predstavio posebnu seriju hot hatcha i30 N koja će biti proizvedena u 800 primjeraka, od kojih je čak 620 rezervirano za europsko tržište, a bit će dostupan u standardnoj i fastback izvedbi.

207 KS i DSG mjenjač za redizajnirani Volkswagen Polo GTI
Počela je proizvodnja 261 KS snažne Toyote GR Yaris
Novi hot hatch iz Toyote: GR Corolla dolazi s 304 KS i 370 Nm

Hyundai je sa sportskom N izvedbom kompakta i30 i i30 Fastback ostvario popriličan uspjeh, a sada su pripremili i posebnu ograničenu seriju Drive-N Limited Edition, koja će biti proizvedena u svega 800 primjeraka, a od te brojke čak 620 ih je rezervirano za europske kupce.

Ova izvedba dolazi samo u dvije boje – Phantom Black Pearl i Serenity White Pearl, koja do sada nije bila dostupna. Također, u ponudi su dvije karoserijske izvedbe – standardni kompakt s 5 vrata, te fastback izvedba koja također dolazi s 5 vrata, a koja donosi i kupeovski štih.

Serijski dolazi opremljen s Performance Package paketom koji donosi maksimalnu snagu od 206 kW/280 KS, a može se kombinirati sa 6-stupanjskim ručnim, odnosno s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,9 sekundi i maksimalnu brzinu elektronički ograničenu na 250 km/h za kombinaciju s ručnim mjenjačem.

Kada je i30 N Drive-N Limited Edition opremljen s DCT automatskim mjenjačem ubrzanje je kraće i traje 5,4 sekunde, dok je maksimalna brzina ista. Sve navedeno vrijedi i za standardnu i za fastback karoserijsku izvedbu.

Izvana ćete izvedbu i30 N Drive-N Limited Edition prepoznati po 19-inčnim aluminijskim naplatcima u tamnoj brončanoj boji, crnim oznakama na poklopcu prtljažnika. Dok vas u unutrašnjosti očekuje posebna oznaka koja označava serijski broj modela.

Uz to, upotrebljava se alkantara na gotovo svim površinama, a tu su i crveni detalji u vidu šavova i detalja u unutrašnjosti, te neizostavna sportska sjedala s N oznakom i integriranim naslonima za glavu. Crvene su i N tipke na volanu, a na podu se nalaze posebni tepisi.

KOMENTARI