Od sada je dostupan i Porsche Cayenne Platinum Edition

Od sada je dostupan i Porsche Cayenne Platinum Edition

Porsche je u čitav niz modela Cayenne uvrstio jednu novu izvedbu pod imenom Platinum Edition, a koja bi trebala privući kupce dok ne dođe osvježeni Cayenne.

Porsche opozvao čak 193.000 vozila radi problema sa svjetlima
Ovo je redizajnirani Porsche Cayenne, a Europljani neće dobiti Turbo GT izvedbu
Porsche najavio nove hibridne i električne modele

Porsche već priprema osvježenje za Cayenne, a dok ne stigne nova izvedba, kupcima će se ponuditi jedna nova serija koja dolazi pod imenom Platinum Edition, a moći će se naručiti kod svih modela. To znači za Cayenne, Cayenne E-Hybrid i Cayenne S, te kod njihovih coupe izvedbi.

Ova oprema donosi mnogobrojne elemente u satenskoj Platinum boji, kao što su otvori za zrak i oznake, a tu su i novi 21-inčni RS Spyder Design aluminijski naplatci te crne ispušne cijevi. Okviri stakala su u sjajnoj crnoj boji, a ova će se oprema moći kombinirati s nekoliko boja – Jet crna, Carrera bijela, Mahagonij, Moonlight plavoj i specijalnoj boji Crayon.

Unutrašnjost je također dorađen, pa su tako vidljivi pragovi s Platinum edition natpisu, električno pokretana kožna sportska sjedala s Porsche logotipom na naslonu za glavu te panoramski krov. Za zvuk se pak brine Bose Surround audio sustav. Ambijentalna rasvjeta se podrazumijeva, a poseban štih daje analogni sat koji je postavljen na vrh središnje konzole.

Porsche Cayenne Platinum Edition se može naručiti već sada, a prve isporuke kreću u Njemačkoj i to u svibnju. Na tamošnjem tržištu su poznate i cijene koje startaju od 89.335 EUR (oko 679.000 kn) za Cayenne s 340 KS, slijedi Cayenne E-Hybrid s 462 KS po cijeni od 102.901 EUR (oko 782.000 kn), dok je najskuplja izvedba Cayenne S s 440 KS po cijeni od 105.995 EUR (oko 805.000 kn).

KOMENTARI