Upravo predstavljena redizajnirana Dacia Duster donosi mnogo novosti

Upravo predstavljena redizajnirana Dacia Duster donosi mnogo novosti

Dacia je pripremila nadogradnju za Dustera, koji je s nama već četiri godine, a iako su promjene u izgledu minimalne, dovoljno su velike kako bi Duster imao još ozbiljniji nastup.

Peugeot obnovio čitavu gamu modela 508
Započele su online rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross
Mahindra Thar je ustvari indijska izvedba Jeepa Wranglera

Vrijeme stvarno brzo prolazi, jer se nismo stigli ni okrenuti, a već je prošlo čak četiri godine od predstavljanja druge generacije Dacije Duster, pristupačnog SUV-a popriličnih mogućnosti. No kako nije bilo potrebe za većim dizajnerskim promjenama, u Daciji su napravili one male, ali koje znače mnogo.

Tako je Duster dobio nova LED prednja i stražnja svjetla, s novim Y potpisom dnevnih svjetala kakve je uvela nova generacija Sandera, tu je i nov dizajn 16 i 17-inčnih aluminijskih naplataka, te nešto drugačiji krovni spojler. Bez obzira na to što promjene nisu velike, ipak donose pravo osvježenje.

I u unutrašnjosti nas očekuje nekoliko novosti, a jedna od najvidljivijih je novi multimedijski sustav koji dolazi s dijagonalom od 8 inča i također je poznat iz Sandera. Tu su i nove presvlake sjedala, novi nasloni za glavu te novi središnji dio između prednjih sjedala koji sada uključuje i široki naslon za ruke s pretincem, a u bogatijim opremama imat će i dva USB priključka za putnike na stražnjim sjedalima.

Novost je i novi 6-stupanjski automatski EDC mjenjač s dvije spojke koji se može dobiti s 1,3-litrenim turbo benzincem sa 150 KS, no automatika se i dalje ne može kombinirati s pogonom na sve kotače.

Svi benzinci dolaze s turbom, a ponuda starta s izvedbom TCe 90 (prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač); ECO-G 100 izvedba s tvornički ugrađenim plinom (prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač); TCe 130 (prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač) i TCE 150 (prednji pogon, 6-stupanjski EDC automatski mjenjač ili 4×4 pogon i 6-stupanjski ručni mjenjač). U ponudi ostaje i dCi turbo dizelaš sa 115 KS koji je dostupan s prednjim ili 4×4 pogonom, ali uvijek s ručnim mjenjačem.

Novi Duster na tržište stiže u posljednjem kvartalu ove godine, a cijene se ne bi trebale puno mijenjati u odnosu na još uvijek aktualan model.

KOMENTARI